Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑύξηση 23% της επιβατικής κίνησης για την Etihad το 2014
Αεροπορικές εταιρείες

Αύξηση 23% της επιβατικής κίνησης για την Etihad το 2014

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σημείωσε ρεκόρ στον αριθμό επιβατών και φορτίων κατά το 2014, σημειώνοντας την ισχυρότερη επιχειρησιακή απόδοσή της μέχρι σήμερα.

Σχεδόν 14,8 εκατ. επιβάτες πέταξαν με την Etihad Airways το περασμένο έτος, μια σημαντική αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με τα επίπεδα του 2013. Η αύξηση ζήτησης των επιβατών εξακολουθεί να υπερβαίνει την αυξημένη χωρητικότητα της εταιρείας σε θέσεις.

Συνολικά, η Etihad Airways μετέφερε περισσότερο από το 74 τοις εκατό των 19,9 εκατομμυρίων επιβατών που ταξίδεψαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι το 2014. Με την προσθήκη των εταίρων της εταιρείας που εκτελούν πτήσεις στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, το συνολικό ποσοστό αυξάνεται στο 82% της μετακίνησης των επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Το επιχειρησιακό μας μοντέλο, το οποίο επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη του δικτύου, αλλά και στις συνεργασίες κοινού κωδικού και στις επενδύσεις μειοψηφικής συμμετοχής στο κεφάλαιο άλλων εταιρειών, συνεχίζουν να δίνουν θετικά αποτελέσματα για το 2014 και κατάφεραν να ξεπεράσουν τους διψήφιους στόχους μας για αύξηση σε αριθμό επιβατών και εμπορευμάτων”.

Η Etihad Airways, εισήγαγε 10 επιπλέον προορισμούς στο παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων της το 2014, με νέα δρομολόγια προς Μεδίνα, Τζειπούρ, Λος Άντζελες και Ζυρίχη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά και προς Πέρθ, Ρώμη, Ερεβάν, Πουκέτ, Σαν Φρανσίσκο και Ντάλας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επιπλέον, οι συχνότητες αυξήθηκαν στις 23, ήδη υπάρχουσες, διαδρομές σε όλο τον κόσμο κατά το 2014.

Με βάση την οργανική της ανάπτυξη, η εταιρεία επεκτάθηκε επίσης σε πτήσεις κοινού κωδικού και σε συνεργασίες ιδίων κεφαλαίων του περασμένου έτους. Αυτές οι συνεργασίες κατάφεραν να σημειώσουν πάνω από 3,5 εκατ. επιβάτες σε πτήσεις της Etihad Airways, μια αύξηση της τάξης του 40% συγκριτικά με τα 2,5 εκατ. επιβατών κατά το 2013.

Νέες συμφωνίες κοινού κωδικού ξεκίνησαν με τις Air Europa, jetBlue, Philippine Airlines, GOL, SAS, Hong Kong Airlines και Aerolineas Argentinas, ενώ επεκτάθηκαν σημαντικά οι πτήσεις κοινού κωδικού της Etihad Airways με την South African Airways, Alitalia και Jet Airways.

Τον Αύγουστο του 2014, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση 560 εκατ. ευρώ στη Νέα Alitalia για να αποκτήσει το 49% των μετοχών του αερομεταφορέα, καθώς και το 75% των μετοχών της Alitalia Loyalty, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα ανταμοιβής τακτικών επιβατών MilleMiglia, και πέντε ζευγάρια slots πτήσεων στο Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, τα οποία θα επαναμισθώσουν στην Alitalia. Η συμφωνία συγχώνευσης έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Νοέμβριο του 2014 και τέθηκε σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η Alitalia είναι η τελευταία προσθήκη στο δίκτυο των εταίρων ιδίων κεφαλαίων της Etihad Airways, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Aer Lingus, Jet Airways και την Virgin Australia. Μια επένδυση που επισημοποιήθηκε με την Etihad Regional που εδρεύει στην Ελβετία, και λειτουργεί από την Darwin Airline.

Επιπλέον, οι “Συνεργάτες της Etihad Airways” παρουσιάστηκαν πέρυσι για να προσφέρουν στους επιβάτες περισσότερες επιλογές μέσα από τη βελτίωση των δικτύων και των δρομολογίων, καθώς και ενισχυμένα οφέλη των τακτικών επιβατών. Η σχέση αυτή στηρίζεται επίσης στις μεγαλύτερες συνέργιες για τις συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες περιλαμβάνουν σήμερα την airberlin, Air Σερβία, Air Seychelles, την Etihad Airways, την Etihad Regional, την Jet Airways και τη Niki.

Ο στόλος της Etihad Airways αποτελούταν από 110 αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2014 (+24% σε ετήσια βάση), με μέσο όρο ηλικίας τα 5,5 έτη. Η αεροπορική εταιρεία παρέλαβε το πρώτο της Airbus A380 και Boeing 787-9, το Δεκέμβριο, με τα δύο τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφη να προσφέρουν νέα πρότυπα σε εσωτερικούς χώρους καμπίνας, σε συνδυασμό με τη σημαντική απόδοση καυσίμου και τις περιβαλλοντικές βελτιώσεις.

Επιπλέον εννέα αεροσκάφη Airbus (δύο A330-200s, τρία A321s, τρία Α320 και ένα A330-200F) και έξι αεροσκάφη Boeing (ένα 777-300ER, πέντε 777-200LRs) παρελήφθησαν το 2014, ενώ προστέθηκε περαιτέρω μισθωμένη χωρητικότητα, η οποία ενίσχυσε την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο κ. Hogan πρόσθεσε: “Μπαίνουμε στο 2015 ως μια πιο ισχυρή, πιο δυναμική αεροπορική εταιρεία που θα συνεχίσει να ενισχύει την ανάπτυξη του Άμπου Ντάμπι ως μία από τις αναδυόμενες κομβικές αεροπορικές εταιρείες του κόσμου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024