Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑύξηση εσόδων κατά 124% για την Air Seychelles το α' εξάμηνο του 2013
Αεροπορικές εταιρείες

Αύξηση εσόδων κατά 124% για την Air Seychelles το α' εξάμηνο του 2013

Η εταιρεία προχώρησε σε νέες συμφωνίες κοινού κωδικού με τις airberlin, South African Airways και Czech Airlines.

Η Air Seychelles ανακοίνωσε ισχυρή οικονομική απόδοση για το β’ τρίμηνο και πρώτο εξάμηνο του 2013, ως αποτέλεσμα της σταθερής ανάπτυξης και επιτυχίας στη νέα στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια του β’  τριμήνου ο κρατικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών ανακοίνωσε 26,03 εκατ. δολ. συνολικά έσοδα, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 139% σε σχέση με το 2012 που είχε συνολικά έσοδα 10,87 εκατ. δολ. Τα συνολικά έσοδα του α’ εξαμήνου 2013 αυξήθηκαν κατά 124% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο αγγίζοντας τα 42,05 εκατ. δολ. (2012: 18,76 εκατ. δολ.).

Τα έσοδα επιβατών για το β’ τρίμηνο του 2013 αυξήθηκαν κατά 146% και ανήλθαν στα 17,5 εκατ. ευρώ (2012: 7,1 εκατ. ευρώ), ενώ για το α’ εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 99% συγκριτικά με το 2012 (14 εκατ. ευρώ), φτάνοντας τα 27,97 εκατ. ευρώ.

Για το β’ τρίμηνο, ο αριθμός των επιβατών για τοπικές και διεθνείς πτήσεις της αεροπορικής αυξήθηκε κατά 56%, από 53.066 σε 82.893, ενώ για το α’ εξάμηνο του 2013 ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 44% σε 146.980 (2012: 101.977).

Ο κ. Cramer Ball, διευθύνων σύμβουλος της Air Sheychelles, απέδωσε τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου και α’ εξαμήνου στην αλλαγή στρατηγικής της εταιρείας, η οποία περιελάμβανε την σημαντική ανάπτυξη των διεθνών της υπηρεσιών, την προσθήκη ενός δεύτερου Airbus A330-200, και τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα έσοδα από την Etihad Airways, συνεργάτη μετοχικού της κεφαλαίου, αλλά και των συνεργατών κοινού κωδικού. “Καταφέραμε αυτή την τριψήφια ανάπτυξη για το Β’ τρίμηνο του έτους – ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα και απόδειξη της επιτυχίας της στρατηγικής μας”, δήλωσε ο κ. Ball. “Στην αρχή του έτους, δεσμευθήκαμε και πετύχαμε περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μας μέσω οργανικής επέκτασης και συνεργασιών. Σήμερα η Air Seychelles «πετάει» σε 4 ηπείρους χάρις στις νέες συνεργασίες κοινού κωδικού και στην επέκταση της συμφωνίας κοινού κωδικού με την Etihad Airways, σχέσεις που συνεισφέρουν κατά 34% των συνολικών εσόδων μας στο δεύτερο τρίμηνο. Δημιουργούμε γερά θεμέλια για το μέλλον της εταιρείας μας, τον τουρισμό στις Σεϋχέλλες, την οικονομία της χώρας και οδεύουμε προς το δεύτερο χρόνο κερδοφορίας μας”.

Η αεροπορική εταιρεία επέκτεινε τη συμφωνία κοινού κωδικού με την Etihad Airways για να συμπεριλάβει το Δουβλίνο, τη Μελβούρνη και το Σύδνεϋ στους συνολικά 23 προορισμούς που εξυπηρετεί. Η Air Seychelles υπέγραψε συμφωνίες κοινού κωδικού και με τις airberlin, South African Airlines και Czech Airlines, προσθέτοντας το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Γιοχάνεσμπουργκ και την Πράγα στο δίκτυο συμφωνιών κοινού κωδικού.

Ο Δείκτης Διαθέσιμων Χιλιομετρικών Θέσεων, ενδεικτικός χωρητικότητας θέσεων στο δίκτυο της Air Seychelles, σημείωσε αύξηση κατά 140% φτάνοντας τα 335,7 εκατ. κατά το Β’ τρίμηνο του 2013 (2012: 139,8 εκατ). Τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη, ενδεικτικά της κίνησης, αυξήθηκαν κατά 207% σε 187,1 εκατ. (2021: 60,9 εκατ.)

Τα επιπλέον δρομολόγια σε Γιοχάνεσμπουργκ, Μαυρίκιο και Άμπου Ντάμπι και η έναρξη δρομολογίων σε Χονγκ Κονγκ αποδεικνύουν την ανάπτυξη της αεροπορικής, διπλασιάζοντας αποτελεσματικά τα εβδομαδιαία διεθνή δρομολόγια από 8 το 2012 σε 16. Το νέο πρόγραμμα διεθνών δρομολογίων ενισχύθηκε από το δεύτερο Airbus A330-200 επιβατηγό αεροσκάφος.

Ο κ. Joël Morgan, υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων και Μεταφορών και πρόεδρος της Air Seychelles, δήλωσε: “Η απόδοση του κρατικού αερομεταφορέα για το α’ εξάμηνο του έτους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μετοχικού κεφαλαίου με την Etihad Airways και των συμφωνιών κοινού κωδικού με άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Air Seychelles έχει αυξήσει την παγκόσμια παρουσία της, βοηθώντας τον τουρισμό των Σεϋχελλών. Οι τουρίστες στις Σεϋχέλλες έχουν υπερδιπλασιαστεί, παρουσιάζοντας αύξηση 131% σε σύγκριση με το 2012.Τα εξαιρετικά σχόλια που λαμβάνουμε από την εμπειρία των ταξιδιωτών επιβεβαιώνουν πως είμαστε κοντά στο στόχο μας, να γίνουμε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία της ευρύτερης περιοχής.

Από το Δεκέμβριο του προηγούμενου χρόνου έχουμε εκσυγχρονίσει και υπογράψει 15 Συμφωνίες Παροχής Αεροπορικών Υπηρεσιών που περιλαμβάνουν το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, την Τσεχία, το Κουβέιτ, τη Ν. Αφρική, και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Βιετνάμ. Πολλές ακόμη συμφωνίες προετοιμάζονται με στόχο την παροχή μεγαλύτερης εναέριας πρόσβασης και ευκαιρίες κοινού κωδικού για την πρόοδο της Air Seychelles, εκπληρώνοντας την αποστολή του Υπουργείου για συνεχή βελτίωση της εναέριας πρόσβασης στις Σεϋχέλλες”.

Η Air Seychelles έχει σημαντική ανάπτυξη και εντός της εγχώριας αγοράς. Ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε κατά 20% φτάνοντας τους 38.397 (2012: 31.998) το β’ τρίμηνο. Η αεροπορική μετέφερε 19.891 κατοίκους των Σεϋχελλών, αριθμός αυξημένος κατά 22,1% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο (2012: 13.832). Οι κάτοικοι της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών αποτελούν το 40,7% του συνολικού αριθμού επιβατών της αεροπορικής εταιρείας αναδεικνύοντας τη δημοτικότητα της αεροπορικής στον τοπικό πληθυσμό.

Το β’ τρίμηνο 2013 ο Δείκτης Διαθέσιμων Χιλιομετρικών Θέσεων για εγχώρια δρομολόγια αυξήθηκε κατά 16,2% φτάνοντας τα 3,04 εκατ. (2012: 2,62 εκατ.) και τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη αυξήθηκαν κατά 20,1% στα 1,97 εκατ. (2012: 1,64 εκατ.).

“Είμαι ικανοποιημένος από τη βελτίωση των επιδόσεων των εγχώριων δραστηριοτήτων μας. Το ενισχυμένο πρόγραμμα τοπικών δρομολογίων, με την αυξημένη χωρητικότητα τις ώρες αιχμής καλύπτει επιτυχώς τις ανάγκες αυξημένης ζήτησης για τοπικές πτήσεις, όπως διαφαίνεται από την κατά 18% ανάπτυξη επισκεπτών το β’ τρίμηνο. Παρέχουμε αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για τους πελάτες μας που μας επιβραβεύουν με αύξηση στην κίνηση. Βλέπουμε ευκαιρίες για επιπλέον έσοδα και ανάπτυξη σε τοπικές λειτουργίες και έχουμε ένα ενδιαφέρον πλάνο επένδυσης για να διασφαλίσουμε την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους επιβάτες τοπικών δρομολογίων”, συνέχισε ο κ. Ball.

Η διεθνής εμπειρία για τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει καλύτερη προϊόντα καλύτερης ποιότητας. Η εν πτήσει ψυχαγωγία επεκτάθηκε στο β’ τρίμηνο και πλέον περιλαμβάνει 40 κινηματογραφικές ταινίες, 60 προγράμματα τηλεόρασης, 7 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 50 CDs και 20 παιχνίδια. Η επένδυση της εταιρείας στην ενίσχυση των προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η εκτενής και διαρκής εκπαίδευση του πληρώματος και του προσωπικού της στην Ακαδημία Εκπαίδευσης της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι, έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη – στην μέχρι σήμερα ιστορία της αεροπορικής εταιρείας – κατάταξη στα βραβεία Skytrax: δεύτερη θέση Αεροπορικής Εταιρείας στην Αφρική, τρίτη θέση για το Καλύτερο Προσωπικό Αεροπορικής Εταιρείας στην Αφρική (το 2012 δεν είχε συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία), και τέταρτη θέση στην κατηγορία Μεγαλύτερης Βελτίωσης.

Ο κ. Ball ολοκλήρωσε λέγοντας: “Είναι ένας μεταβατικός χρόνος για την Air Seychelles. Η κατάταξή μας στα βραβεία Skytrax αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας. Οι νέες κατατάξεις υπήρξαν καταλυτικές για περαιτέρω πρόοδο της αποστολής μας, να γίνουμε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία σον Ινδικό Ωκεανό. Στοχεύουμε υψηλότερα τώρα, σε κατάταξη Skytrax 4 αστέρων ώστε να βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο με τις καλύτερες αεροπορικές του κόσμου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024