Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileBράβευση εφαρμογής της Lufthansa στα MobileTech Awards 2013
Τεχνολογία

Bράβευση εφαρμογής της Lufthansa στα MobileTech Awards 2013

Η εκδοχή για iPhone της Lufthansa είναι μια από τις πρώτες επαγγελματικές εφαρμογές που αξιοποιούν το Passbook της Apple για την ηλεκτρονική αποθήκευση εισιτηρίων και καρτών επιβίβασης.

Η εφαρμογή της Lufthansa διακρίθηκε στα MobileTech Awards 2013 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία ”Productivity & Business“, ύστερα από αξιολόγηση εξέχουσας ομάδας κριτών με εξειδίκευση στην κινητή τηλεφωνία.

Με το βραβείο αυτό, που απονέμεται για δεύτερη φορά, το MobileTech Conference, που διοργανώνεται στο Μόναχο, ξεχωρίζει τις πιο αξιόλογες εφαρμογές που παρουσιάζονται από γερμανόφωνες χώρες. Υποψήφιες για βραβεία ήταν εφαρμογές που είτε λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά είτε έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σημαντικές αναβαθμίσεις.

Σχολιάζοντας τη διάκριση, οι κριτές ανέφεραν ότι η εφαρμογή της Lufthansa ξεχώρισε για το λειτουργικό σχεδιασμό και την ευχρηστία της. Επιπλέον, οι κριτές τόνισαν ότι η εκδοχή για iPhone είναι μια από τις πρώτες επαγγελματικές εφαρμογές που αξιοποιούν το Passbook της Apple για την ηλεκτρονική αποθήκευση εισιτηρίων και καρτών επιβίβασης. “Αυτό το βραβείο αποτελεί μια εξαιρετική ένδειξη αναγνώρισης της δέσμευσής μας στην ψηφιακή τεχνολογία και καταδεικνύει τη Lufthansa ως πρωτεργάτη στον τομέα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που αφορούν αποκλειστικά στην ταξιδιωτική εμπειρία”, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Jens Bischof, υπεύθυνος Πωλήσεων και Διαχείρισης Εσόδων στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa. “Παράλληλα, αποτελεί για εμάς ένα τεράστιο κίνητρο για να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες κινητών για τους πελάτες μας και συνεπώς να ξεχωρίσουμε σαφώς από τον ανταγωνισμό”.

Στις αρχές του χρόνου, η Lufthansa όχι μόνο χάρισε στις υπηρεσίες για κινητά τηλέφωνα και tablets νέα εμφάνιση, ανασχεδιάζοντας ριζικά τις εφαρμογές για iPhones και Android Smartphones, αλλά παράλληλα τις εμπλούτισε με επιπλέον, πρακτικές λειτουργίες. Όλες οι βασικές υπηρεσίες προσφέρονται πλέον άμεσα μέσω της νέας και λειτουργικά σχεδιασμένης οθόνης εκκίνησης. Παράλληλα, οι χρήστες των εφαρμογών, λαμβάνουν άμεση ειδοποίηση για τυχόν ξαφνικές αλλαγές στην κράτησή τους, όπως αλλαγή της πύλης αναχώρησης και μπορούν να αποθηκεύσουν ατομικές πληροφορίες από ταξιδιωτικά έγγραφα στην εφαρμογή.  Από το Σεπτέμβριο του 2012, μια διασύνδεση (interface) με το Passbook της Apple διευκολύνει τους χρήστες iPhone να αποθηκεύουν σε ένα χώρο και να ανακαλούν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Επίσης, η Lufthansa παρουσίασε τις πρωτοποριακές της υπηρεσίες και για συσκευές Samsung. Η αεροπορική εταιρεία είναι μία από τους συνεργάτες της εταιρίας της Νοτίου Κορέας για το λανσάρισμα της εφαρμογής Samsung Wallet, που επιτρέπει στους χρήστες smartphones να αποθηκεύουν αεροπορικά εισιτήρια, voucher ή παρεμφερή έγγραφα στα κινητά τους τηλέφωνα. Για παράδειγμα, σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν την κάρτα επιβίβασής τους εφόσον θα έχουν κάνει check- in με τη νέα εφαρμογή. Εν συνεχεία, θα γίνεται αυτόματη χρονολογική καταχώρηση, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμη όταν ο χρήστης τη χρειαστεί.

Παράλληλα, η εφαρμογή της Lufthansa διευκολύνει την πρόσβαση των πελατών σε σημαντικές πληροφορίες και υπηρεσίες που σχετίζονται με την πτήση τους, ώστε να πραγματοποιούν κρατήσεις, να ενημερώνονται για τα ωράρια αναχωρήσεων και αφίξεων, να πραγματοποιούν online check-in και να αποκτούν την κάρτα επιβίβασής τους. Περισσότεροι από 5 εκατ. χρήστες έχουν μέχρι στιγμής αξιοποιήσει αυτή την εφαρμογή, από την έναρξη της λειτουργίας της το 2008.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024