Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧάος στα αμερικανικά αεροδρόμια λόγω βλάβης στο σύστημα της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ
Αερομεταφορές

Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια λόγω βλάβης στο σύστημα της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Περισσότερες από 1.100 πτήσεις εντός, προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καθυστερήσει και περισσότερες από 90 ακυρώθηκαν.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορία των ΗΠΑ (FAA) αδυνατεί,  λόγω προβλημάτων στους υπολογιστές, να επεξεργαστεί πληροφορίες, όπως έκανε γνωστό η ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας σήμερα Τετάρτη. Η FAA είπε ότι το σύστημά της Notice to Air Missions (NOTAM – ειδοποίηση για τις αεροπορικές πτήσεις) είχε «αποτύχει», χωρίς να υπάρχει διευκρίνιση για το πότε θα μπορούσε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Περισσότερες από 1.100 πτήσεις εντός, προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καθυστερήσει και περισσότερες από 90 ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. «Οι τεχνικοί εργάζονται επί του παρόντος για την αποκατάσταση του συστήματος», ενημέρωσε ο ιστότοπος.

Η United Airlines ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει καθυστερήσει προσωρινά όλες τις πτήσεις εσωτερικού και ότι θα εκδώσει ενημέρωση όταν μάθει περισσότερα από την FAA. Η American Airlines είπε ότι η κατάσταση «επηρεάζει όλες τις αεροπορικές εταιρείες» και ότι «συνεργάζεται με την FAA για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση στη λειτουργία και στους πελάτες μας».

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, ανέφερε στο Twitter ότι ήταν σε επαφή με την FAA «σχετικά με μια διακοπή που επηρεάζει ένα βασικό σύστημα για την παροχή πληροφοριών ασφάλειας στους πιλότους». «Η FAA εργάζεται για να επιλύσει αυτό το ζήτημα γρήγορα και με ασφάλεια, ώστε η εναέρια κυκλοφορία να μπορέσει να επανέλθει σε κανονική λειτουργία και θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις», είπε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024