Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧάος στο Heathrow – Το αεροδρόμιο ζητά περικοπές πτήσεων από τις αεροπορικές
Αεροδρόμια

Χάος στο Heathrow – Το αεροδρόμιο ζητά περικοπές πτήσεων από τις αεροπορικές

Οι αεροπορικές που τους ζητήθηκε να περικόψουν τις πτήσεις τους ήταν οι British Airways, Aer Lingus και Lufthansa.

Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν δεκάδες πτήσεις λόγω του συνεχιζόμενου χάους στη διαχείριση των αποσκευών. Ένα σφάλμα το περασμένο Σαββατοκύριακο επέτρεψε στα αεροπλάνα να αναχωρούν χωρίς τις αποσκευές των επιβατών και έτσι ένα βουνό από αποσκευές συσσωρεύτηκαν στο αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο ζήτησε χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου, από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν περίπου το 10% των πτήσεων για να τη βοηθήσουν να διαχειριστεί το ανεκτέλεστο, καθώς το σύστημα αποσκευών στον Terminal 2 κατέρρευσε. Η περικοπή των πτήσεων επηρέασε έως και 15.000 επιβάτες που έφευγαν για διακοπές.

Οι αεροπορικές που τους ζητήθηκε να περικόψουν τις πτήσεις τους ήταν οι British Airways, Aer Lingus και Lufthansa.

“Είμαστε σε επαφή με πελάτες που επηρεάζονται για να ζητήσουμε συγνώμη, να τους ενημερώσουμε για τα καταναλωτικά τους δικαιώματα και να τους προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής χρημάτων ή της εκ νέου κράτηση”, δήλωσε εκπρόσωπος της BA.

Το αεροδρόμιο δήλωσε ότι πρόκειται για “τεχνικό ζήτημα” και όχι έλλειψη προσωπικού. “Ζητούμε ανεπιφύλακτα συγνώμη για την αναστάτωση που αντιμετώπισαν οι επιβάτες κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου. Τα τεχνικά ζητήματα μας οδήγησαν να λάβουμε την απόφαση να ζητήσουμε από τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τερματικούς σταθμούς 2 και 3 να ενοποιήσουν τα δρομολόγιά τους”, ανέφερε η ανακοίνωση του Heathrow.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024