Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧωρίς 14ήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ιρλανδία από την Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Χωρίς 14ήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ιρλανδία από την Ελλάδα

Η λίστα θα επανεξετάζεται σε δεκαπενθήμερη βάση σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμοδίων, ανάμεσά τους και ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας.

Η ιρλανδική κυβέρνηση αίρει το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ιρλανδία προερχόμενοι από 15 ευρωπαϊκές χώρες και περιοχές που περιλαμβάνονται στην “πράσινη λίστα”. Έτσι, οι αφίξεις από την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία, την Λιθουανία, την Κύπρο, την Σλοβακία, την Γροιλανδία, το Γιβραλτάρ, το Μονακό και το Σαν Μαρίνο δεν θα έχουν περιορισμούς στις κινήσεις τους.

Επιβάτες από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το γειτονικό της Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξή τους στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η λίστα θα επανεξετάζεται σε δεκαπενθήμερη βάση σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμοδίων, ανάμεσά τους και ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Simon Coveney προειδοποίησε ότι είναι πιθανή η εισαγωγή περαιτέρω, πέραν του μέτρου της 14ήμερης καραντίνας, ταξιδιωτικών περιορισμών για χώρες με υψηλό ρυθμό μετάδοσης. “Εξετάζουμε χώρες που είναι πιθανόν να εξελιχθούν σε hot spot της COVID-19 τους επόμενους μήνες, ή περιοχές χωρών, και αναζητούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ρίσκο”, δήλωσε.

Σε δήλωσή της, η ιρλανδική κυβέρνηση αναφέρει: “Όποιος φτάνει στην Ιρλανδία από αυτές τις χώρες δε χρειάζεται να περιορίσει τις κινήσεις του. Οι επιβάτες από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός εκείνων με οδηγίες για κανονικές προφυλάξεις καλούνται να περιορίσουν τις κινήσεις τους για 14 ημέρες. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τρέχουσα πολιτική όσον αφορά στα ταξίδια από τη Βόρεια Ιρλανδία”.

Ακόμη, προσθέτει ότι “θα συνεχίσει με σχέδια ενίσχυσης των υφιστάμενων μέτρων για την παρακολούθηση επιβατών που φθάνουν στην Ιρλανδία, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής μιας ηλεκτρονικής φόρμας εντοπισμού επιβατών, βελτιωμένων διαδικασιών παρακολούθησης, ενός τηλεφωνικού κέντρου που θα λειτουργεί από την Αρχή του Αεροδρομίου του Δουβλίνου και ενός προτεινόμενου καθεστώτος δοκιμών για συμπτωματικούς επιβάτες σε αεροδρόμια και λιμάνια“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024