Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧωρίς μάσκες από σήμερα σε αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ
Μεταφορές

Χωρίς μάσκες από σήμερα σε αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα της χρήσης μάσκας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και άμεσα αναμένεται να συζητηθεί το πρωτόκολλο για τα πλοία.

Καταργείται από σήμερα η υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς, αλλά και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταργείται και η σύσταση για χρήση της όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τους πολίτες – ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Ειδικότερα, από σήμερα και στο εξής όσον αφορά όλες τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού και εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις), υπάρχει μόνο σύσταση για προαιρετική χρήση μάσκας προστασίας σε επιβάτες και εργαζόμενους στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα της χρήσης μάσκας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η Επιτροπή αναμένεται άμεσα να συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων. “Εδώ πέρα υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα, όπως ξέρετε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε το θέμα των αεροπλάνων, όπου πλέον στα αεροπλάνα επειδή υπάρχουν και τα συγκεκριμένα φίλτρα δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα. Κι εδώ αν θέλετε δημιουργείται μία αντινομία, να κατεβαίνει κάποιος με το αεροπλάνο να μπαίνει στο πλοίο, που το πλοίο έχει και εξωτερικούς χώρους και να χρειάζεται να βάλει μάσκα. Οπότε αυτό το πρωτόκολλο των πλοίων θα το εξετάσει η Επιτροπή αυτή την εβδομάδα”, είπε ο υπουργεό Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή στον ΣΚΑΪ. “Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, οπότε μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα του κόσμου που θα μπει, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Αντιθέτως, στα αστικού τύπου μέσα μαζικής μεταφοράς που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις και μπορεί να υπάρχει παραπάνω κόσμος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024