Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςCleanSky 2: Η Airbus οδηγεί την ευρωπαϊκή Ε&Τ στα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη του μέλλοντος
Αερομεταφορές

CleanSky 2: Η Airbus οδηγεί την ευρωπαϊκή Ε&Τ στα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη του μέλλοντος

Η Airbus επικεντρώνεται στο μέλλον της ατράκτου και της καμπίνας των επιβατών, το 'πιλοτήριο του μέλλοντος' και σε νέα συστήματα πρόωσης και την ενσωμάτωση τους.

Η Airbus θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην πρωτοβουλία της ΕΕ Clean Sky 2 (CS2) που ξεκίνησε πρόσφατα – η συνέχεια του Clean Sky, το πιο εκτεταμένο αεροναυτικό ερευνητικό πρόγραμμα που ξεκίνησε ποτέ στην Ευρώπη. Το CS2 θα παράσχει μια πλατφόρμα για συγκεντρωμένης μεγάλης κλίμακας, υψηλά συντονισμένους παρουσιαστές με τους εταίρους μας. Στα πλαίσια της συνεργατικής πλατφόρμας έρευνας CS2, η Airbus θα επικεντρώσει την τεχνογνωσία της στο μέλλον των μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών, για τα οποία οι βασικοί τομείς θα περιλαμβάνουν: νέα συστήματα πρόωσης και την ένταξή τους στα αεροσκάφη του μέλλοντος, το μέλλον της ατράκτου και της καμπίνας επιβατών και το πιλοτήριο του μέλλοντος.

“Η Airbus είναι υπερήφανη να εφαρμόσει περαιτέρω το καινοτόμο πνεύμα της και την Ε&Τ τεχνογνωσία προς όφελος των παγκόσμιων αεροπορικών μεταφορών”, δήλωσε ο Axel Krein, επικεφαλής Έρευνας & Τεχνολογίας στην Airbus. “Λαμβάνοντας μέρος  στην πρωτοβουλία Clean Sky της ΕΕ, όχι μόνο θα ενισχύσουμε τη βιομηχανική υπεροχή και τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, αλλά μαζί με τους συνεργάτες μας θα βοηθήσουμε  επίσης να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η αποδοτικότητα της εμπορικής αεροπορίας, καθώς και η βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών”.

Η πρωτοβουλία CS2, η οποία είναι συμπληρωματική άλλων εσωτερικών, εθνικών και διεθνών προσπαθειών Ε&Τ, θα συγκεντρώσει τις καλύτερες τεχνολογίες, ικανότητες και γνώσεις της Ευρώπης. Θα παρέχει, επιπλέον, στην Airbus και τους συνεργάτες της πρόσβαση στις state-of-the-art εγκαταστάσεις του καθενός απ’αυτούς. Αυτό θα τους επιτρέψει να εργαστούν μαζί σαν ομάδα για να ενσωματώσουν ακόμα πιο πολύπλοκες τεχνολογίες ώστε να πραγματοποιήσουν πρωτοποριακές καινοτομίες για το μέλλον. Η συνεισφορά της Airbus στο CS2 θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριες πλατφόρμες:

  • Πλατφόρμα 1: “Advanced Engine and Aircraft Configurations”, θα παρέχουν το κατάλληλο περιβάλλον για την εξερεύνηση και την επικύρωση της ενσωμάτωσης του πιο αποδοτικού στα καύσιμα σχεδίου πρόωσης,για την επόμενη γενιά αεροσκαφών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Μεγάλης κλίμακας επίδειξη θα περιλαμβάνει πτητικές δοκιμές σε κανονικό μέγεθος counter-rotating-open-rotor (“CROR”) μηχανή, τοποθετημένη σε ένα δοκιμαστικό  αεροσκάφος A340 της Airbus και έναν παρουσιαστή πλήρους μεγέθους του συστήματος πρόωσης.
  • Πλατφόρμα 2: “Innovative Physical Integration Cabin – System – Structure” θα στοχεύσει στην εξελιγμένη δομή καμπίνας και στις έννοιες συστημάτων αεροσκαφών για πιθανή αρχιτεκτονική της καμπίνας του μέλλοντος. Για να μπορούμε να  εκθέσουμε για την ποικιλία τον απαιτήσεων του προγράμματος ελέγχου, θα χρησιμοποιηθούν  τρείς μείζονες ανεξάρτητοι παρουσιαστές. Αρκετές μικρότερες εξέδρες δοκιμών και επιπλέον παρουσιαστές  θα είναι επίσης μέρος του προγράμματος στην φάση της προετοιμασίας.
  • Πλατφόρμα 3: “Ηλεκτρονικό σύστημα αεροσκάφους νέας γενιάς, Πιλοτήριο και ηλεκτρονικά συστήματα” θα υλοποιηθεί με έναν παρουσιαστή σε πιλοτήριο εδάφους που θα κάνει επίδειξη λειτουργιών για τη μείωση του όγκου δουλειάς του πιλότου, την ενίσχυση της πλοήγησης με συστήματα διαχείρισης αποστολών και την βελτίωση των επικοινωνιών με το έδαφος. Επιπλέον, τα τέστ πτήσεων θα επικυρώσουν κάποια καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου σχεδίου πιλοτηρίου. Η παρουσιαστής του πιλοτήριου θα εξερευνήσει επίσης καινοτομίες για την παρακολούθηση της κατάστασης του αεροσκάφους.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024