Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔεκαέξι τραυματίες από ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους της Carpatair
Αεροπορικό ατύχημα

Δεκαέξι τραυματίες από ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους της Carpatair

Το αεροσκάφος, τύπου ATR42, της ρουμανικής εταιρείας Carpatair, με 46 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος, εκτελούσε για λογαριασμό της Alitalia, το δρομολόγιο Πίζα – Ρώμη.

Δεκαέξι, είναι σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό, οι τραυματίες από την ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους που κατέληξε εκτός διαδρόμου στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, Leonardo Da Vinci-Fiumicino.

Το εν λόγω αεροσκάφος, τύπου Atr42, της ρουμανικής εταιρείας Carpatair, με 46 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος,  εκτελούσε για λογαριασμό της Alitalia, το δρομολόγιο Πίζα- Ρώμη.

Εκ των 16 τραυματιών, δυο είναι σε  σοβαρότερη  κατάσταση, χωρίς, όμως, να κινδυνεύει η ζωή τους, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Μια αεροσυνοδός  υπέστη τραύμα στην σπονδυλική στήλη και μεταφέρθηκε άμεσα στην πολυκλινική Agostino Gemelli της Ρώμης.

Η Alitalia, σε ανακοινωθέν της αναφέρει ότι “το Atr42 κατέληξε εκτός αεροδιαδρόμου εξαιτίας του ισχυρού ανέμου”, ενώ  και ο Ιταλικός  Οργανισμός  Πολιτικής Αεροπορίας, Enac, θεωρεί ότι ο ισχυρός άνεμος  που έπνεε στο αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci μπορεί να είναι μια πιθανή αιτία.

Η ιταλική εταιρεία, όμως, ζήτησε από την ρουμανική Carpatair να διακόψει άμεσα τις πτήσεις που πραγματοποιεί για λογαριασμό της από την Πίζα και την Μπολώνια προς την ιταλική πρωτεύουσα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024