Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔεν επηρεάζονται οι πτήσεις της Germanwings από την απεργία των πιλότων στη Γερμανία
Αερομεταφορές

Δεν επηρεάζονται οι πτήσεις της Germanwings από την απεργία των πιλότων στη Γερμανία

Το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit και η Lufthansa βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και ένα χρόνο περίπου, για θέματα που αφορούν την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της εταιρείας και έχουν οδηγήσει σε μείωση προσωπικού.

Σε νέα απεργία έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου προχωρά το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), συνεχίζοντας την απεργία που κήρυξε για σήμερα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην διοίκηση της Lufthansa.

Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο δηλώνει ότι συνεχίζει την απεργία γιατί η Lufthansa είχε δείξει απροθυμία συμβιβασμού. Το VC και η Lufthansa βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και ένα χρόνο περίπου, για θέματα που αφορούν την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της εταιρείας και έχουν οδηγήσει σε μείωση προσωπικού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το συνδικάτο εξηγεί ότι παρά τις σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την διοίκηση της, η οποία θέλει να διαρρήξει τις “κοινωνικές δομές” εντός της Lufthansa και να “αποδυναμώσει το συνδικάτο”. Το 2014, ο γερμανικός αερομεταφορέας είχε απώλειες περίπου 232 εκατ. ευρώ, ή σχεδόν ένα τέταρτο των κερδών της, από τις απεργίες των πιλότων.

Germanwings: Δεν επηρεάζονται οι πτήσεις μας
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa ανακοινώνει ότι οι πτήσεις της δεν επηρεάζονται από την απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Σεπτεμβρίου 2015. “Παρά τη διφορούμενη διατύπωση που χρησιμοποίησε το Vereinigung Cockpit στην ανακοίνωση της απεργίας, οι πτήσεις της Germanwings θα πραγματοποιηθούν κανονικά”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024