Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιαπραγματεύσεις της Middle East Airlines με τις Κυπριακές Αερογραμμές
Αεροπορικές εταιρείες

Διαπραγματεύσεις της Middle East Airlines με τις Κυπριακές Αερογραμμές

Ανώνυμη πηγή της Middle East Airlines επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών.

“Η Middle East Airlines βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Κυπριακές Αερογραμμές. Οι λεπτομέρειες αυτών των συνομιλιών είναι άκρως εμπιστευτικές επειδή και τα δύο μέρη υπέγραψαν συμφωνία για να μην αποκαλύψουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο αυτών των διαπραγματεύσεων”, αναφέρει η λιβανική εφημερίδα Daily Star, επικαλούμενη έγκυρη πηγή.

Σύμφωνα με το inews.com.cy, πηγή της Middle East Airlines επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών θα είναι γνωστά μέχρι τέλος Μαΐου.

Η πηγή, που μίλησε στην εφημερίδα, υπό τον όρο ότι θα παραμείνει ανώνυμη, ανέφερε ότι η ΜΕΑ θα έχει μια τελική απάντηση από τις Κυπριακές Αερογραμμές στο τέλος του Μαΐου το αργότερο. Η πηγή δεν ανέφερε αν η ΜΕΑ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του συνόλου ή μέρους των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά διαβεβαίωσε ότι αν οι Κύπριοι συμφωνήσουν, τότε η λιβανική εταιρεία θα σημειώσει ένα σημαντικό επίτευγμα

“Θα υπάρξει μια συνέργεια μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών, εφόσον οι συνομιλίες πετύχουν. Η MEA θα μπορούσε να επωφεληθεί από το χαμηλό κόστος λειτουργίας και την επέκταση του δικτύου των πτήσεων της στο εξωτερικό”, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΜΕΑ έχει συνομιλίες με τις Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η βαθιά οικονομική κρίση στη νησιωτική χώρα, ανάγκασε την κυπριακή εταιρεία να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις”.

Η Middle East Airlines, με ένα στόλο από 18 ολοκαίνουργια Airbus, έχει επιτύχει ένα λειτουργικό κέρδος ύψους 40 εκατ. δολ. τον περασμένο χρόνο, παρά τις δύσκολες συνθήκες στο Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της Daily Star.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024