Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕκδήλωση μνήμης με τραγικά παράπονα για την ελληνική δικαιοσύνη για τα θύματα της Ήλιος
Αερομεταφορές

Εκδήλωση μνήμης με τραγικά παράπονα για την ελληνική δικαιοσύνη για τα θύματα της Ήλιος

Μνημόσυνο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της κυπριακής εταιρίας Ηλιος τελέστηκε για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από το τραγικό συμβάν. Η επιτροπή των συγγενών των θυμάτων εκφράζει παράπονα για τις ελαφριές και εξαγοράσιμες ποινές που επιδίκασε η ελληνική δικαιοσύνη.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται στις 14 Αυγούστου, από την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος, που στοίχισε τη ζωή σε 121 συνανθρώπους μας και οι συγγενείς των θυμάτων τίμησαν προχθές βράδυ τη μνήμη τους, με την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση «Άσβεστη Μνήμη».
 
Οι συγγενείς των 23 θυμάτων της Λεμεσού συγκεντρώθηκαν και φέτος στον ιερό ναό Αγίας Ζώνης, όπου άναψαν κεριά στο προαύλιο της εκκλησίας, δίπλα από τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο.
 
Σε δηλώσεις του, το μέλος της επιτροπής των συγγενών των θυμάτων του μοιραίου Boeing 737-300, Σωτήρης Σωτηριάδης, ανέφερε πως δέκα χρόνια μετά και οι συγγενείς δεν έχουν ικανοποιηθεί από τον τρόπο που αποδόθηκε η δικαιοσύνη σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.
 
Η δικαιοσύνη έχει εξαγοραστεί με ένα μηδαμινό ποσό και μπορεί να έχουν καταδικαστεί και να έχουν βρεθεί ένοχα στελέχη της εταιρείας και η ίδια η εταιρεία, όμως με τον τρόπο που έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη, είναι αλήθεια, δεν έχει ικανοποιήσει κανέναν συγγενή“, είπε, και πρόσθεσε πως “είναι κρίμα που δεν προχώρησαν οι διαδικασίες στην Κύπρο και προχώρησαν στην Ελλάδα στο πλημμελειοδικείο με εξαγοράσιμες ποινές“.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024