Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈκθεση ελληνικού κοσμήματος στο Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"
Αεροδρόμια

Έκθεση ελληνικού κοσμήματος στο Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

Η έκθεση παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό ελληνικού πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης, μέσα από τις δημιουργίες 33 Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων και γνωστών οίκων.

Το εξαιρετικό έργο Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου, μέσα από τη νέα έκθεση με τίτλο “The Sheltering Sky” – “Στο Καταφύγιο του Ουρανού”, σε συνεργασία με την πλατφόρμα A Jewel Made in Greece.

Η έκθεση παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό ελληνικού πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης, μέσα από τις δημιουργίες 33 Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων και γνωστών οίκων. Παράλληλα, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, μια ταινία μικρού μήκους στο χώρο της έκθεσης θα ξεναγεί τους επισκέπτες στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αποκαλύπτοντας το πανόραμα της αρχαίας ελληνικής κοσμηματικής και τους θησαυρούς του ιστορικού, μνημειακού αθηναϊκού κτιρίου, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Κατερίνα Διδασκάλου.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το αγαπημένο τους κόσμημα μέσω ειδικής ψηφοφορίας που θα διεξάγεται ηλεκτρονικά, αλλά και μέσω κάλπης στο χώρο της έκθεσης. Στο κόσμημα που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους, θα  απονεμηθεί ο τίτλος “The Jewel Made In Greece” σε τελετή που θα γίνει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Επίπεδο Αφίξεων, Είσοδος 1, εκθεσιακός χώρος “Τέχνη & Πολιτισμός” (ανοιχτή για το κοινό: 07:00 – 23:00).

A Jewel Made in Greece
Το 2013, η εικαστική σχεδιάστρια κα Μαίρη Σαμόλη, έδωσε σάρκα και οστά στην ιδέα της  για τη δημιουργία μίας ευέλικτης και ξεχωριστής πλατφόρμας, στην οποία θα συμμετείχαν Έλληνες σχεδιαστές – παραγωγοί κοσμημάτων, και η πρώτη έκθεση σύγχρονου, ελληνικού κοσμήματος ήταν γεγονός. Μία πλειάδα Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων παρουσίασε σε ένα κοινό που ξεπέρασε σε διάρκεια μίας εβδομάδας τους 7.000 επισκέπτες, όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος. Η παρουσίαση της πλατφόρμας επανήλθε το 2015, στην Τεχνόπολη, στο World Trade Center στο Dubai, στο Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες και ολοκλήρωσε τον κύκλο των ταξιδιών της για το 2015 στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύοντας πως το ελληνικό κόσμημα έχει δυναμική, ιστορία και ισχυρή ταυτότητα.

Τον σχεδιασμό και την οργάνωση της πλατφόρμας έχει η Μαίρη Σαμόλη. Τη συγγραφή, επιμέλεια των κειμένων και της έκδοσης του ομότιτλου λευκώματος έχει η ιστορικός Τέχνης, κα Ίρις Κρητικού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024