Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕμπορική συμφωνία της Aegean με τον τουριστικό και επιχειρηματικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας ELAF
Αεροπορικές εταιρείες

Εμπορική συμφωνία της Aegean με τον τουριστικό και επιχειρηματικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας ELAF

Πρόθεση της αεροπορικής εταιρείας είναι να αυξήσει τον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων τόσο προς τη Τζέντα όσο και προς το Ριάντ, προσθέτοντας και πρωινό δρομολόγιο στο Ριάντ, να διευρύνει περισσότερο την περίοδο εξυπηρέτησης των δρομολογίων από και προς τις δύο πρωτεύουσες, αλλά και να προχωρήσει στην προσθήκη της πτήσης Αθήνα – Νταμάμ.

Συμφωνία της Aegean με τον τουριστικό και επιχειρηματικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας ELAF αφορά στην εμπορική εκπροσώπηση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας στη Σαουδική Αραβία, όπου η ελληνική αεροπορική επενδύει επιχειρώντας με τακτικές πτήσεις από το 2015, αυξάνοντας σταδιακά  την παρουσία της. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των διακρατικών επιχειρηματικών συμφωνιών που υπεγράφησαν το διήμερο 26-27 Ιουλίου, στην Αθήνα επ’αφορμή της πρώτης επίσημης επίσκεψης του πρίγκιπα-διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Aegean διασυνδέει την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιώντας τακτικές πτήσεις από και προς την Αθήνα και τα αεροδρόμια του Ριάντ και της Τζέντα. Πιο συγκεκριμένα η Aegean επιχειρεί με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς και το αεροδρόμιο της Τζέντα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς το Ριάντ τη θερινή περίοδο.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν η Aegean εξέφρασε την πρόθεσή της να αυξήσει τον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων τόσο προς τη Τζέντα όσο και προς το Ριάντ, μετά και την παραλαβή επιπλέον νέων αεροσκαφών AIRBUSneo 320 και 321 προσθέτοντας και πρωινό δρομολόγιο στο Ριάντ, να διευρύνει ακόμη περισσότερο την περίοδο εξυπηρέτησης των δρομολόγιων από και προς τις δύο πρωτεύουσες, αλλά και να προχωρήσει στην προσθήκη ενός ακόμη νέου προορισμού, που θα διασυνδέει την Αθήνα με το Νταμάμ.

Στιγμιότυπα από την υπογραφή 16 επιχειρηματικών συμφωνιών στο πλαίσιο της υψηλού επιπέδου επιχειρηματικής συνάντησης Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

Η κίνηση από και προς τη Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας το εντεινόμενο τουριστικό αλλά και επιχειρηματικό ενδιαφέρον και η Aegean με το δίκτυό της το υποστηρίξει, καθώς έχει ήδη αυξήσει την παρουσία της σε σχέση με το αντίστοιχο 3ο τρίμηνο του 2019 κατά 25%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024