Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕνδιαφέρον από έξι αεροπορικές εταιρείες για τις άγονες γραμμές
Λήγει σήμερα ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμετάλλευση 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών

Ενδιαφέρον από έξι αεροπορικές εταιρείες για τις άγονες γραμμές

Η Επιτροπή Διενέργειας του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας θα αξιολογήσει έξι φακέλους από ισάριθμες αεροπορικές εταιρείες.

Συνολικά έξι αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν μέχρι τη σημερινή, καταληκτική ημερομηνία, φάκελο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με προσφορές για να συμμετάσχουν στο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, τις λεγόμενες άγονες γραμμές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εταιρείες αυτές είναι οι ακόλουθες:
Olympic Air, για 14 αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Κάλυμνο. Από Ρόδο για Κάρπαθο-Κάσο-Σητεία, επίσης από Ρόδο για Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Αστυπάλαια, Ρόδος-Καστελόριζο και Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα.
Μινωικές Αερογραμμές για 11 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Κύθηρα, Σητεία, Σκιάθο, Κάρπαθο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Κέρκυρα.
– Η Aegean Airlines για 8 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμο και Χίο.
Astra Airlines για 6 γραμμές, και συγκεκριμένα από Αθήνα για Σκιάθο και Σητεία και από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα, Καλαμάτα, Σάμο, Χίο.
Sky Express για 6 γραμμές και συγκεκριμένα Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος, Αλεξανδρούπολη-Σητεία, Άκτιο-Σητεία, Κέρκυρα-Άκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος-Κύθηρα, Αθήνα-Σκύρος και Θεσσαλονίκη-Σκύρος.
Aeroland για 2 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Μήλο και από Αθήνα για Νάξο.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024