Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕνημέρωση της πολιτικής της Expedia για τον Μάιο
Online booking

Ενημέρωση της πολιτικής της Expedia για τον Μάιο

Για κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 20 Μαρτίου δε θα ισχύει η πολιτική ανωτέρας βίας, λόγω COVID-19, καθώς πλέον η κατάσταση σχετικά με την πανδημία είναι ευρέως γνωστή και οι ταξιδιώτες κατανοούν το ρίσκο της κράτησης μη επιστρέψιμων ή μερικώς επιστρέψιμων ταξιδιών.

Η Expedia ανακοίνωσε την πολιτική της όπως αυτή θα ισχύει για το μήνα Μάιο (για αφίξεις που κλείστηκαν μετά και πριν τις 20 Μαρτίου 2020). Η εταιρεία δηλώνει ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν διευκρινίσει πώς θα λειτουργήσουν τον Μάιο που σημαίνει ότι πολλοί ταξιδιώτες δεν μπορούν να ακυρώσουν τις κρατήσεις πακέτων τους. Για το λόγο αυτό η Expedia θα ζητά από τους ταξιδιώτες να διαχειρίζονται τις κρατήσεις ξενοδοχείων τους ξεχωριστά, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα πληρώσουν χρέωση ακύρωσης.

Αναλυτικά, η ενημέρωση της εταιρείας:

  • Θα εφαρμόσουμε τις πολιτικές ακύρωσής σας τον Μάιο για αφίξεις που κλείστηκαν μετά τις 20 Μαρτίου 2020

Εφόσον πλέον η κατάσταση σχετικά με τον COVID-19 είναι ευρέως γνωστή, πιστεύουμε ότι οι ταξιδιώτες κατανοούν το ρίσκο της κράτησης μη επιστρέψιμων ή μερικώς επιστρέψιμων ταξιδιών. Επομένως, για τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 20 Μαρτίου δε θα ισχύει η πολιτική ανωτέρας βίας μας COVID-19. Θα εφαρμόσουμε τις πολιτικές σας για κάθε ακύρωση που ξεκινά ένας ταξιδιώτης ή no show (μη εμφάνιση).

Για να ενθαρρύνουμε τους ταξιδιώτες να πραγματοποιήσουν κρατήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης περιόδου, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να απλοποιήσετε τις πολιτικές σας και να προσφέρετε ευέλικτους τιμοκαταλόγους με επιστροφή χρημάτων και με πολιτική ακύρωσης 24 ωρών.

  • Ενημερώσαμε την πολιτική μας ανωτέρας βίας για αφίξεις τον Μάιο που κλείστηκαν πριν τις 20 Μαρτίου 2020

Για μη επιστρέψιμες κρατήσεις:
Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τις μελλοντικές κρατήσεις, σας έχουμε εγγράψει στο πρόγραμμα κουπονιών μας COVID-19. Πολλοί από εσάς κάνατε αυτήν την επιλογή για τις ακυρώσεις του Απριλίου και έχουμε διατηρήσει την επιλογή σας για τον Μάιο.

  • Σχετικά με τα κουπόνια. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ακυρώσουν τις μη επιστρέψιμες κρατήσεις τους με αφίξεις τον Μάιο θα λάβουν ένα κουπόνι με ισχύ ενός έτους, για να κλείσουν ξανά τη διαμονή τους στο κατάλυμά σας στις ιστοσελίδες του Expedia Group. Αν ένα κουπόνι λήξει χωρίς να χρησιμοποιηθεί από τον ταξιδιώτη, σκοπεύουμε να σας πληρώσουμε το ποσό που θα λαμβάνατε για την αρχική κράτηση, εκτός αν η τοπική νομοθεσία απαιτεί την επιστροφή της αξίας του ποσού στον ταξιδιώτη.
  • Επιλέξτε να μη συμμετάσχετε. Μπορείτε να επιλέξετε να μη συμμετάσχετε αν το πρόγραμμα κουπονιού COVID-19 δεν ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Σας ζητούμε να το πραγματοποιήσετε, αν η δική σας πολιτική ακύρωσης επιτρέπει πλήρεις επιστροφές χρημάτων για κρατήσεις που πραγματοποιούνται στα απευθείας κανάλια σας. Απλώς κάντε κλικ εδώ, για να καταργήσετε την εγγραφή σας πριν τις 09.00 (ζώνη ώρας: Pacific Day Time), 20 Απρίλιος 2020.

Αν επιλέξετε να μην εκδώσετε κουπόνια, θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα παραίτησης από χρέωση ακύρωσης, το οποίο, σύμφωνα με την πολιτική ανωτέρας βίας μας COVID-19, απαιτεί την παραίτηση από χρεώσεις ακύρωσης και παρέχει πλήρη επιστροφή χρημάτων στους ταξιδιώτες. Για να σας ευχαριστήσουμε που επιλέγετε αυτήν τη λύση με επίκεντρο τον ταξιδιώτη, θα ενισχύσουμε το σκορ ποιότητας του καταλύματός σας για τους επόμενους 12 μήνες, αυξάνοντας αυτόματα την προβολή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης στις ιστοσελίδες μας.

  • Διευκρίνιση των λεπτομερειών. Λάβετε υπόψη ότι για τεχνικούς λόγους η διαδικασία έκδοσης κουπονιών δεν ισχύει για ορισμένες κρατήσεις, όπως κρατήσεις Hotel Collect, Hotwire, Egencia και κρατήσεις μέσω ιστοσελίδων τρίτων μερών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες θα λάβουν επιστροφή χρημάτων και θα αφαιρέσουμε τυχόν χρεώσεις που σχετίζονται με ακυρωμένες κρατήσεις. Περιμένουμε από εσάς να κάνετε το ίδιο.

Επιπλέον, σε ορισμένες τοπικές νομοθεσίες ισχύουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, με τις οποίες το πρόγραμμα κουπονιών μας COVID-19 προφανώς θα είναι σύμφωνο. Αυτές ενδέχεται να περιλαμβάνουν μεγαλύτερη χρονική ισχύ των κουπονιών, απαιτήσεις για παροχή επιστροφής χρημάτων αντί για κουπόνι (π.χ. κρατήσεις πακέτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και άλλους συγκεκριμένους όρους για κουπόνια.

Για μερικώς επιστρέψιμες κρατήσεις:
Θα εφαρμόσουμε τα διαστήματα ακύρωσής σας με χρέωση, εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες ισχύουν χρεώσεις εκτός του διαστήματος ακύρωσης με χρέωση ή ανεξάρτητα από αυτό (π.χ. 50% μη επιστρέψιμη προκαταβολή, μη επιστρέψιμη χρέωση αξίας μιας διανυκτέρευσης). Οι κρατήσεις με αυτά τα μη επιστρέψιμα τέλη θα μετατραπούν σε πλήρως επιστρέψιμες με δωρεάν ακύρωση έως και 24 ώρες πριν την ημερομηνία check-in. Θα πραγματοποιήσουμε επιστροφή χρημάτων και θα αφαιρέσουμε τυχόν χρεώσεις ακύρωσης ή τέλη για τους ταξιδιώτες που ακυρώνουν πριν την προθεσμία. Περιμένουμε να κάνετε το ίδιο και εσείς.

Για επιστρέψιμες κρατήσεις πακέτων εκτός της ΕΕ:
Αρκετές αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν διευκρινίσει πώς θα λειτουργήσουν τον Μάιο που σημαίνει ότι πολλοί ταξιδιώτες δεν μπορούν να ακυρώσουν τις κρατήσεις πακέτων τους. Για να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση, θα ζητούμε από τους ταξιδιώτες να διαχειρίζονται τις κρατήσεις ξενοδοχείων τους ξεχωριστά, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα πληρώσουν χρέωση ακύρωσης. Δυστυχώς, είναι πιθανό πολλοί ταξιδιώτες να έχουν χάσει το διάστημα δωρεάν ακύρωσης ή να μην έχουν λάβει ακόμη επικοινωνία. Επομένως, για τον μικρό αριθμό κρατήσεων του Μαΐου για τις οποίες θα ισχύει το διάστημα ακύρωσης με χρέωση πριν τις 27 Απριλίου, θα παρατείνουμε το διάστημα ακύρωσης ως τις 27 Απριλίου και θα επιτρέψουμε στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν διαμονές για ταξίδια που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.

  • Οι πολιτικές ακύρωσης θα έχουν αυξημένη προβολή στους ταξιδιώτες

Τις επόμενες ημέρες, θα αυξήσουμε σημαντικά την προβολή των μη επιστρέψιμων ή μερικώς επιστρέψιμων πολιτικών στις ιστοσελίδες μας, έτσι ώστε να απλοποιήσουμε την εμπειρία των ταξιδιωτών και να αποφύγουμε τα προβλήματα μετά την πραγματοποίηση κρατήσεων. Τότε θα προβάλλουμε ξανά στους ταξιδιώτες μη επιστρέψιμες προσφορές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024