Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιπλέον 10.300 πτήσεις ακυρώνει η British Airways το διάστημα Αύγ-Οκτ. 2022
Αεροπορικές εταιρείες

Επιπλέον 10.300 πτήσεις ακυρώνει η British Airways το διάστημα Αύγ-Οκτ. 2022

Η αεροπορική εταιρεία λέει ότι ενεργεί για να 'προστατεύσει' τις δημοφιλείς πτήσεις του καλοκαιριού από τη διακοπή τους, κόβοντας το 13% του πτητικού προγράμματος της περιόδου αιχμής των θερινών διακοπών.

Την ακύρωση ακόμα 10.300 πτήσεων από τη Βρετανία προς κυρίως ευρωπαϊκούς προορισμούς  έως τα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε η British Airways. Οι νέες ακυρώσεις προστίθενται στις περίπου 16.000 πτήσεις των Βρετανικών Αερογραμμών για φέτος που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο (συνολικά, 2,8 εκατομμύρια θέσεις εκτός διαθεσιμότητας)..

Κατά την εταιρεία η απόφαση υπαγορεύθηκε από τις ελλείψεις προσωπικού που περιορίζουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Η British Airways αξιοποιεί την “αμνηστία” που έδωσε η κυβέρνηση της χώρας για αλλαγή των πτητικών προγραμμάτων των αεροπορικών εταιρειών η οποία ισχύει έως αύριο 8 Ιουλίου, με την οποία δεν τους επιβάλλεται πρόστιμο, όπως θα γινόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να προσφέρει σε ολόκληρη τη βιομηχανία ανακούφιση για την ελαχιστοποίηση πιθανών διαταραχών αυτό το καλοκαίρι. Αν και η λήψη περαιτέρω μέτρων δεν είναι αυτό που θέλουμε, είναι το σωστό για τους πελάτες και τους συναδέλφους μας. (…) Ενώ οι περισσότερες από τις πτήσεις μας δεν επηρεάζονται και η πλειονότητα των πελατών θα φύγει όπως είχε προγραμματιστεί, δεν υποτιμούμε τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επαναφέρουμε τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Είμαστε σε επαφή για να ζητήσουμε συγγνώμη και να προσφέρουμε επιλογές εκ νέου κράτησης για νέες πτήσεις με εμάς ή με άλλη αεροπορική εταιρεία το συντομότερο δυνατό ή για την πλήρη επιστροφή χρημάτων”.

Οι επιβάτες της BA αναμένεται να ταλαιπωρηθούν κι άλλο το επόμενο διάστημα, καθώς σήμερα πιθανόν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπέρ των οποίων έχουν ψηφίσει τα μέλη προσωπικού εδάφους της εταιρείας.

Φωτιά σε αεροσκάφος της BA στην Κοπεγχάγη
Εν τω μεταξύ, αεροσκάφος Airbus A320-232 της εταιρείας (πτήση BA821) πήρε χθες το απόγευμα φωτιά στο Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία, αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο, προερχόμενο από Λονδίνο.

Σύμφωνα με την αμερικανική “Washington Post” η φωτιά εκδηλώθηκε σε έναν από τους κινητήρες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το φλεγόμενο αεροσκάφος, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισαν τη φωτιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πτήση της επιστροφής ακυρώθηκε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024