Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΓαλλικές εταιρείες αναλαμβάνουν την επέκταση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αβάνας
Αεροδρόμια

Γαλλικές εταιρείες αναλαμβάνουν την επέκταση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αβάνας

Η κουβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι στις γαλλικές εταιρείες Aeroports de Paris και Bouygues θα παραχωρηθεί το δικαίωμα να λειτουργεί και να ανακαινίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αβάνας.

Η Κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε ότι επέλεξε δύο γαλλικές εταιρείες, τον κατασκευαστικό όμιλο Bouygues και την Aeroports de Paris SA, για να εκσυγχρονίσουν, να επεκτείνουν και να διαχειριστούν το Διεθνές Αεροδρόμιο José Martí στην Αβάνα.

Το έργο προβλέπει τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση άμεσων πράξεων για να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών, καθώς και μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις που αντιστοιχούν στην εκτιμόμενη αύξηση επιβατών”, ανέφερε το υπουργείο. Η Κούβα αποκτά όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από τον τουρισμό καθώς οι εξαγωγές έχουν καταποντιστεί λόγων των συνεχώς μειούμενων παγκόσμιων τιμών των εμπορευμάτων και η Βενεζουέλα της κρίσης μειώνει τις εξαγωγές φθηνού πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές της Κούβας αναφέρουν ότι περισσότεροι από 2 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Κούβα αυτό τον χρόνο, αριθμός που ίσως σπάσει και κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισερχόμενων τουριστών. Ο υπουργός Τουρισμού Manuel Marrero αναφέρει πως ο αριθμός των επισκεπτών βρίσκεται 12% πάνω σε σχέση με πέρυσι, που ήταν ήδη μια χρονιά ρεκόρ. Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να αυξηθεί πολύ μετά τις εμπορικές πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024