Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΓερμανία: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου – Ξεκινά η απεργιακή κινητοποίηση
Αερομεταφορές

Γερμανία: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου – Ξεκινά η απεργιακή κινητοποίηση

«Λόγω της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί καμία τακτική πτήση από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τη 1 το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της Παρασκευής 17/2 από και προς το αεροδρόμιο του Μόναχο, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε το συνδικάτο Vendi.

«Λόγω της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί καμία τακτική πτήση από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τη 1 το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο του Μόναχο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία και για αύριο ήταν προγραμματισμένες περισσότερες από 700 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατικών αεροσκαφών οι οποίες δεν θα γίνουν.

Θα πραγματοποιηθούν μόνο ορισμένες «ειδικές» πτήσεις, για «ανθρωπιστικούς, ιατρικούς ή τεχνικούς» λόγους, καθώς και εκείνες που μεταφέρουν συμμετέχοντες στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, ένα πολιτικό-διπλωματικό διεθνές «ραντεβού» με τη συμμετοχή πολλών ηγετών, που θα διεξαχθεί στην πόλη αυτή από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

→Delta Air: «Μοιρασμένα» τα κέρδη της εταιρίας – Αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων

Απεργία έχει προκηρυχθεί σε επτά από τα μεγαλύτερα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών. Το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης προέβλεψε ότι θα υπάρξει «αναστάτωση» στα δρομολόγια και συνέστησε στους επιβάτες να αποφύγουν να πάνε εκεί.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκονται επίσης τα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ντόρτμουντ, του Αμβούργου, του Ανόβερου και της Στουτγάρδης.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024