Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςGoldair Handling: Θετικό το πρόσημο για το 2022 – Οι νέοι στόχοι της εταιρείας
Τουριστικές εταιρίες

Goldair Handling: Θετικό το πρόσημο για το 2022 – Οι νέοι στόχοι της εταιρείας

Μεταξύ άλλων, το 2022 η εταιρεία πέτυχε την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλο» για τα επόμενα 7 έτη, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασία.

Λίγο πριν τη νέα χρονιά, η Goldair Handling εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει την εξελικτική της πορεία για το 2022. Μάλιστα η εταιρία -παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε- συντήρησε όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, αναπτύσσοντας νέες στρατηγικές συνεργασίες και προχωρώντας σε σημαντικές επενδύσεις.

Αναλυτικότερα το 2022 παρουσίασε μεικτή εικόνα ανάκτησης των πτήσεων, όσον αφορά τις 4 αγορές που δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελβετία). Η Ελληνική αγορά ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του β’  εξαμήνου, όπου σε αρκετούς προορισμούς η ζήτηση ξεπέρασε τα επίπεδα ρεκόρ του 2019, ενώ μεσοσταθμικά, η εταιρεία ανέκτησε το 91% των πτήσεων, καταγράφοντας ωστόσο, σημαντική αύξηση (33%) σε σχέση με το 2021.

Στη Βουλγαρία παρατηρήθηκε μικρότερη ανάκτηση πτήσεων σε σχέση με το 2019 ( -32%), ενώ οι 2 εποχικοί προορισμοί της Μαύρης Θάλασσας (Μπουργκάς, Βάρνα) επηρεάστηκαν περαιτέρω αρνητικά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Συνολικά η κίνηση παρουσίασε αύξηση (47%) σε σχέση με το 2021. Αντίστοιχη εικόνα και για την Κύπρο, με ανάκτηση πτήσεων (59%) σε σχέση με το 2021, ωστόσο, συνολικά οι δύο προορισμοί του νησιού (Λάρνακα, Πάφος) ανέκαμψαν στο 70% του 2019, εμφανώς επηρεασμένοι από την ζήτηση της ρωσικής αγοράς. Στη Ζυρίχη, η εξυπηρέτηση των επιβατών ΑμεΑ, επανήλθε στα επίπεδα του 2019, κυρίως κατά το β’ εξάμηνο του έτους.

Το 2022 η εταιρεία πέτυχε την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλο» για τα επόμενα 7 έτη, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, όσον αφορά τις κατηγορίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην πίστα, διαχείριση αποσκευών, διαχείριση εμπορευμάτων & ταχυδρομείου καθώς και εξυπηρέτησης επιβατών ΑμεΑ.

Κατόπιν τούτου, η Goldair Handling έχει ενεργοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο αναφορικά με την ανανέωση του στόλου της, με έμφαση στην πράσινη ενέργεια, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά και στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το νέο lounge διακεκριμένων επιβατών στον 1ο όροφο της περιοχής Extra Schengen στο Δ.Α.Α.  «Ελ. Βενιζέλος».

Τέλος, σύμφωνα με το αναπτυξιακό της πλάνο, προέβη στην ίδρυση της Goldair India και σε συνεργασία με την ινδική εταιρεία LAS Ground Force, ιδρύεται η Goldair-LAS, η οποία, κατόπιν διαγωνιστικών διαδικασιών, ξεκίνησε την δραστηριότητά της σε δύο αεροδρόμια, την Bagdogra & την Udaipur, ενώ ήδη συμμετέχει και σε άλλους διαγωνισμούς για την διεύρυνση του δικτύου της στην Ινδία.

Ιδιαιτέρως θετικές ήταν και οι επιδόσεις του νέου τουριστικού γραφείου του Ομίλου, της Travellair, η οποία μέσα στο 2022 αύξησε σημαντικά τον κύκλο εργασιών της, δραστηριοποιούμενη κυρίως στο κομμάτι των VIP υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης μεγάλων εταιρικών πελατών. Η εταιρεία έκλεισε έτσι τον πρώτο ολοκληρωμένο οικονομικό της κύκλο με θετικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας για της επόμενες χρονιές και την μετέπειτα πορεία της.

Στον τομέα των υπηρεσιών μεταφοράς & logistics η Goldair Cargo πέτυχε το 2022 αύξηση του αριθμού των αποστολών που διακίνησε και  αύξηση του συνολικού όγκου φορτίων που διαχειρίστηκε, παρόλο την μειωμένη διαθεσιμότητα σε μεταφορικά μέσα λόγω της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της μεγάλης έλλειψης οδηγών που μαστίζει την Ευρώπη.

Η εταιρεία το 2022 κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της παρόλη την μεγάλη αύξηση του κόστους καυσίμων και ενέργειας, εφαρμόζοντας λιτή διαχείριση, αξιοποιώντας  εργαλεία, όπως  η ψηφιοποίηση και ηλεκτρονικές πωλήσεις,  με βασικό γνώμονα την διατήρηση υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφοδιαστικής  αλυσίδας.

Για το 2023 η επέκταση της εταιρίας  σε νέους αποθηκευτικούς χώρους έχει δρομολογηθεί  με την έναρξη λειτουργίας της νέας αποθήκης διαχείρισης  φορτίων στην ΒΙ.ΠΕ. Ηράκλειου Κρήτης έκτασης 4.000 τ.μ., καθώς και την έναρξη κατασκευής νέων στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων στην περιοχή του Ασπροπύργου  συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ.

Στον τομέα σιδηροδρομικών μεταφορών η εταιρεία Rail CL-Goldair, επέδειξε σταθερή βελτίωση  στα οικονομικά της αποτελέσματα  κυρίως  από τον κλάδο Logistics. Το σιδηροδρομικό έργο παρέμεινε στα ιδία επίπεδα λόγο σημαντικών προβλημάτων στο δίκτυο, καθώς η υπέρογκη αύξηση του κόστους λειτουργίας και πρόσβασης στο δίκτυο δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη της αγοράς σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Το 2022 ήταν η χρονιά επανεκκίνησης και της εμβληματικής επένδυσης του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου. Η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης και η ψήφισή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σηματοδότησε την εκκίνηση του κατασκευαστικού έργου του μεγαλύτερου εμπορευματικού Κέντρου της Ελλάδας και ενός από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε., το οποίο φιλοδοξεί, με την λειτουργία του, να καταστήσει την χώρα μας κέντρο συνδυασμένων μεταφορών και αποθήκευσης. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ΘΕΚ θα προσδώσουν νέα δυναμική στον τομέα των logistics στην Αττική, ενώ το κέντρο θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα διεθνούς και ευρωπαϊκού πελατολογίου με αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθιστώντας την χώρα μας πόλο έλξης σύνθετων δραστηριοτήτων στον τομέα των διαμεταφορών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024