Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΓυμνές φωτογραφίες μέσω AirDrop εκνεύρισαν πιλότο, απείλησε ότι θα κατεβάσει τους επιβάτες
Αερομεταφορές

Γυμνές φωτογραφίες μέσω AirDrop εκνεύρισαν πιλότο, απείλησε ότι θα κατεβάσει τους επιβάτες

Η λειτουργία της Apple, AirDrop, προκαλεί προβλήματα στους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών, καθώς κάποιοι μοιράζουν ακατάλληλες φωτογραφίες ή κάνουν φάρσες.

Την περασμένη Τρίτη, πιλότος της Southwest Airlines απείλησε να γυρίσει πίσω το αεροπλάνο του και να επιστρέψει στην πύλη αναχώρησης, αφού οι επιβάτες του έστελναν, από ό,τι φαίνεται, γυμνές φωτογραφίες στο iPhone του με τη λειτουργία κοινής χρήσης αρχείων, AirDrop.

“Λοιπόν, έτσι είναι τα πράγματα: αν αυτό συνεχιστεί ενώ είμαστε στο έδαφος, θα πρέπει να γυρίσω πίσω στην πύλη και όλοι θα πρέπει να κατέβουν”, ακούστηκε να λέει ο πιλότος σε ένα viral βίντεο που έχει συγκέντρωσε πάνω από 825.000 προβολές. “Θα πρέπει να μπλέξουμε με τις διαδικασίες ασφαλείας και οι διακοπές σας θα καταστραφούν. Λοιπόν, ό,τι κι αν είναι αυτό το AirDrop, σταματήστε να στέλνετε γυμνές φωτογραφίες και αφήστε μας να σας πάμε στο Cabo”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάτες αεροπορικών εταιρειών προκαλούν επεισόδια σε πτήσεις μοιράζοντας ακατάλληλες φωτογραφίες μέσω του AirDrop.

Τον Μάρτιο, μια πτήση της Alaska Airlines καθυστέρησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Orlando για πάνω από μία ώρα μετά από μια απειλή μέσω AirDrop ενός 10χρονου φαρσέρ. Οι επιβάτες είπαν ότι αστυνομικοί οπλισμένοι με πολυβόλα περικύκλωσαν το αεροπλάνο και τελικά διαπίστωσαν ότι η απειλή δεν ήταν πραγματική.

Τον Μάιο, εννέα άτομα συνελήφθησαν στο Αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, όταν ανεξήγητα εμφανίστηκαν φωτογραφίες από αεροπορικές συντριβές στα iPhone των επιβατών, τρομοκρατώντας τους επιβάτες ενός αεροπλάνου πριν από την απογείωση.

Και σε ένα παρόμοιο περιστατικό το περασμένο καλοκαίρι, ένα αεροπλάνο της United Airlines εκκενώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του San Francisco όταν αρκετοί επιβάτες έλαβαν μια φωτογραφία ενός όπλου στα iPhone τους μέσω AirDrop. Σε εκείνη την περίπτωση, ο ένοχος ήταν ένας έφηβος επιβάτης που είχε στείλει εικόνα ενός όπλου Airsoft, αντίγραφο πυροβόλου όπλου που πυροβολεί με μη θανατηφόρα πλαστικά σφαιρίδια.

Από την εισαγωγή του το 2011, το AirDrop επέτρεψε στους χρήστες iPhone να στέλνουν φωτογραφίες, βίντεο και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό Bluetooth και Wi-Fi. Οι συσκευές της Apple μπορούν να στέλνουν αυτόκλητα αρχεία σε αγνώστους που βρίσκονται σε απόσταση έως και 1- μέτρα, εάν η λειτουργία AirDrop του τηλεφώνου τους έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει αρχεία από το “Everyone”.

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone που χρησιμοποιούν το AirDrop επιλέγουν να μοιράζονται αρχεία με άτομα στις λίστες επαφών τους και υπάρχουν ορισμένοι πρακτικοί, νόμιμοι λόγοι για τη μαζική κοινή χρήση αρχείων χρησιμοποιώντας το AirDrop. Για παράδειγμα, ένας ομιλητής σε μια εμπορική έκθεση μπορεί να χρησιμοποιήσει το AirDrop για να διανείμει ένα PDF σε μια μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων που δεν είναι επαφές του. Ή ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να χρησιμοποιήσει το AirDrop για να μοιραστεί ένα αρχείο σε όλους σε μια συνάντηση εργαζομένων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024