Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Air Europa περνά στα χέρια της IAG
Αεροπορικές εταιρείες

H Air Europa περνά στα χέρια της IAG

Η Air Europa αναμένεται να διατηρήσει το εμπορικό της σήμα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ο ισπανός αερομεταφορέας Air Europa πρόκειται να περάσει στον έλεγχο της IAG. Η τελευταία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά της αεροπορικής εταιρείας έναντι 1 δισ. ευρώ.

Ο International Airlines Group προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση σήμερα το πρωί. Η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική από την IAG, Iberia, θα αποκτήσει την Air Europa.

Η Air Europa αναμένεται να διατηρήσει το εμπορικό της σήμα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην IAG να επικεντρωθεί στις δραστηριότητές της στην Ισπανία, και συγκεκριμένα σε εκείνες στη Μαδρίτη.

Η απόκτηση της Air Europa προϋποθέτει τη δημιουργία συνεργιών κόστους στις πωλήσεις, τα γενικά και διοικητικά έξοδα και στα κόστη προμηθειών, handling και διανομής.

Η Air Europa πραγματοποιεί πτήσεις προς 69 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων και μακρινών δρομολογίων προς τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Πέρυσι, η Air Europa είχε έσοδα ύψους 2,1 δισ. ευρώ, με λειτουργικά έσοδα 100 δισ. ευρώ. Το 2018 μετέφερε 11,8 εκατ. επιβάτες και ο στόλος της αποτελείται από 66 αεροσκάφη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Willie Walsh, δήλωσε ότι με την εξαγορά της Air Europa, η IAG πρόσθεσε στον όμιλο μια νέα, οικονομικά συμφέρουσα και ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία, η οποία θα βοηθήσει τη Μαδρίτη να διαδραματίσει ρόλο ευρωπαϊκού κόμβου, βοηθώντας έτσι και την IAG να επιτύχει την κυριαρχία στο Νότιο Ατλαντικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024