Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Etihad Airways "Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς" από το Centre for Asia Pacific Aviation
Αεροπορικές εταιρείες

H Etihad Airways "Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς" από το Centre for Asia Pacific Aviation

Το βραβείο 'Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς' δίνεται στον φορέα που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας, ως στρατηγικός ηγέτης και σε αυτόν που καθορίζει το σημείο αναφοράς για να ακολουθήσουν και οι άλλοι.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διακρίθηκε ως η Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς στα βραβεία CAPA Aviation Awards for Excellence 2014, που πραγματοποιήθηκαν στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Τα βραβεία CAPA Aviation Awards for Excellence, τα πιο διάσημα βραβεία στον κόσμο για την στρατηγική της αεροπορίας, αφορούν στην στρατηγική ηγεσία του κλάδου των αερομεταφορών. Το βραβείο “Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς” δίνεται στον φορέα που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας, ως στρατηγικός ηγέτης και σε αυτόν που καθορίζει το σημείο αναφοράς για να ακολουθήσουν και οι άλλοι.

Ο Peter Harbison, Executive Chairman του CAPA, ο οποίος απένειμε το βραβείο στην Etihad Airways, δήλωσε: “Η αποτελεσματικότητα του κλάδου των αερομεταφορών έχει αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες από την αρχαϊκή ιδιοκτησία και τον έλεγχο των κανόνων που εμποδίζουν τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις και τον εξορθολογισμό των παροχών των αεροπορικών εταιρειών. Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, αυτό το γεγονός έχει περιορίσει σημαντικά τη βιομηχανία σε χαμηλές οικονομικές επιδόσεις.

Αντιμετωπίζοντας αυτό το εμπόδιο, καμία μεμονωμένη αεροπορική εταιρεία με πλήρη υπηρεσία δεν έχει καταφέρει περισσότερα από την Etihad Airways στο να αμφισβητήσει το υπάρχον καθεστώς με το αξιοσημείωτο στρατηγικό μοντέλο της εταιρικής της σχέσης.

Αναγνωρίζοντας ότι η οργανική ανάπτυξη δεν ήταν πιθανό να δημιουργήσει την ταχεία παγκόσμια επέκταση που απαιτείται, η Etihad Airways έχει στηριχθεί σε ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινού κώδικα και πιο συγκεκριμένα, ίδρυσε τη δική της ‘συμμαχίας ιδίων κεφαλαίων’, που βασίζεται σε μειοψηφικές μετοχές αεροπορικών εταιρειών ανά τον κόσμο.

Παρ’όλα αυτά, η στρατηγική είναι κάτι παραπάνω από τη θέσπιση μιας σειράς σχέσεων ιδίων κεφαλαίων που υποστηρίζουν τη συμμαχία – από μόνη της είναι μια μοναδική καινοτομία στις παγκόσμιες αερομεταφορές. Έχει, επίσης, δημιουργήσει κοινά οφέλη για καθέναν από τους εταίρους της -όπως τα αμοιβαία προγράμματα τροφοδοσίας και λογοτύπων, την από κοινού προμήθεια και τα κοινά προγράμματα συχνών επιβατών και άλλα- τα οποία έχουν υποβοηθήσει τις επιπρόσθετες επιχειρήσεις, όχι μόνο για την Etihad Airways.

Σε ένα νέο κόσμο αεροπορικών συνεργασιών, η Etihad Airways είναι ένας στρατηγικός πρωτοπόρος στις σχέσεις ιδίων κεφαλαίων, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός αεροπορικών εταιρειών – κυρίως στην Ασία – συγχρονίζονται προκειμένου να μιμηθούν την επιτυχία αυτού του πραγματικά πρωτότυπου μοντέλου”.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την διάκρισή μας ως Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς στα βραβεία CAPA Aviation Awards for Excellence 2014. Δεν είναι μόνο μεγάλη τιμή, αλλά και μια ισχυρή επικύρωση του επιχειρηματικού μοντέλου της Etihad Airways.

Οι τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής μας – η οργανική επέκταση, οι συνεργασίες κοινού κώδικα, οι επενδύσεις μειοψηφίας σε άλλες αεροπορικές εταιρείες και οι ουσιαστικές εμπορικές συμφωνίες – αποτελούν κάτι παραπάνω από έναν νέο κανόνα στην παγκόσμια αεροπορία, είναι τα κλειδιά για ένα μακρύ και βιώσιμο μέλλον για την αεροπορική εταιρεία και τους εταίρους της.

Αποτελούν επίσης, εν μέρει, τους κινητήριους μοχλούς της συνεχιζόμενης επένδυσής μας σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως την “The Residence” από την Etihad, την πρώτη ιδιωτική καμπίνα με τρία δωμάτια στον κόσμο σε επιβατικό αεροσκάφος, που θέτει ψηλά τον πήχη για πολυτελή αεροπορικά ταξίδια”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024