Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Qatar εξαγόρασε το 49% της ιταλικής αεροπορικής Meridiana
Αεροπορικές εταιρείες

H Qatar εξαγόρασε το 49% της ιταλικής αεροπορικής Meridiana

Η Meridiana είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιταλίας, με ένα εκτεταμένο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο συνδέει τα κύρια αεροδρόμια της Ιταλίας με τη Σαρδηνία και παρέχει συνδεσιμότητα με κόμβους στην Ευρώπη, καθώς και στις ΗΠΑ και την Αφρική.

Η Qatar Airways ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Alisarda, τη μητρική εταιρεία της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Meridiana. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Qatar Airways θα αγοράσει το 49% των μετοχών της Meridiana, που εξαρτάται βεβαίως από την εκπλήρωση κάποιων προϋποθέσεων, πριν το “κλείσιμό” της, το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο γενικός διευθυντής του Ομίλου της Qatar Airways Akbar Al Baker, δήλωσε: “Η Qatar Airways συνεχίζει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές τηε ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τις ταξιδιωτικές επιλογές των επιβατών μας, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα το επενδυτικό μας χαρτοφυλάκιο.

Αυτή η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την πρόοδο των εργασιών μας προς ένα ισχυρό αποτέλεσμα, που ωφελεί τόσο το προσωπικό όσο και τους επιβάτες που ταξιδεύουν με την Meridiana fly”.


Ο γενικός διευθυντής του Qatar Airways Group Chief Executive, Akbar Al Baker (στο μέσον) με τον Marco Rigotti, πρόεδρο της Alisarda (δεξιά) και τον Sultan Ali Allana, διευθυντή του Aga Khan Fund for Economic Development – AKFED (αριστερά).

Η Meridiana είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιταλίας, με ένα εκτεταμένο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο συνδέει τα κύρια αεροδρόμια της Ιταλίας με τη Σαρδηνία και παρέχει συνδεσιμότητα με κόμβους στην Ευρώπη, καθώς και στις ΗΠΑ και την Αφρική. Ο στόλος της Meridiana αποτελείται από αεροσκάφη Boeing 737, 767 και MD-82s.

Η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κράτους του Κατάρ, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες που κατέχει έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο. Τώρα, στο 19ο έτος λειτουργίας της, η Qatar Airways διαθέτει ένα σύγχρονο στόλο 188 αεροσκαφών που πετούν σε περισσότερες από 150 βασικούς business και τουριστικούς προορισμούς σε έξι ηπείρους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024