Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH TUS Airways γράφει ιστορία με την πρώτη πτήση Τελ Αβίβ – Ντόχα
Αερομεταφορές

H TUS Airways γράφει ιστορία με την πρώτη πτήση Τελ Αβίβ – Ντόχα

H TUS Airways πραγματοποίησε την πρώτη πτήση μεταξύ Ισραήλ και Κατάρ με την μεταφορά φίλων του ποδοσφαίρου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2022 που πραγματοποιείται στην Αραβική Χερσόνησο.

Η TUS Airways πραγματοποίησε την πρώτη πτήση μεταξύ Ισραήλ και Κατάρ πριν από λίγες μέρες. Είναι η πρώτη επίσημη έγκριση αυτού του είδους από τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και του Κατάρ, και αφορά την μεταφορά φίλων του ποδοσφαίρου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2022 που πραγματοποιείται στην Αραβική Χερσόνησο.

Περήφανη για την κυπριακή σημαία στα αεροσκάφη της, η  TUS Airways έχει την τιμή να πραγματοποιεί μια τόσο ιστορική πτήση και να επιδεικνύει τη σημασία που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία στην παγκόσμια σκηνή σύνδεσης και ενίσχυσης στενότερων δεσμών στην περιοχή.

Μετά από μια σεμνή τελετή για τον εορτασμό της ιστορικής αυτής στιγμής, όπου και  παραβρέθηκαν αξιωματούχοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες, η πτήση αναχώρησε στις 10:55 από το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ και έφτασε στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ στις 14:40 μεταφέροντας 180 Ισραηλινούς φίλους του ποδοσφαίρου στο τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Η TUS Airways είναι περήφανη που πραγματοποιεί την πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ Τελ Αβίβ και Ντόχα, όχι μόνο για να επιτρέψει σε χιλιάδες λάτρεις του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού να παρακολουθήσουν το θεαματικό Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και να γράψει ιστορία πραγματοποιώντας την πρώτη εμπορική πτήση μεταξύ Ισραήλ και Κατάρ. Μαζί με τους εταίρους μας και τις κυβερνήσεις, εργαστήκαμε πολύ σκληρά, για πολλούς μήνες, για να εξασφαλίσουμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις για την πραγματοποίηση αυτών των ιστορικών πτήσεων. Η TUS Airways έχει την τιμή να συνδέει την παγκόσμια κοινότητα με αυτό το σημαντικό γεγονός και να σηματοδοτεί την τοποθεσία της Κύπρου στο σταυροδρόμι του κόσμου.

Η TUS Airways θα πραγματοποιήσει 6 επιπλέον πτήσεις μετ’ επιστροφής (12 πτήσεις στο σύνολο τους) μεταξύ Τελ Αβίβ και Ντόχα για να μεταφέρει περισσότερους από χίλιους φίλους του ποδοσφαίρου στην Αραβική Χερσόνησο μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022. Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και με διάρκεια πτήσης περίπου τρεις ώρες. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, η TUS Airways ζήτησε από τις αρχές να προσθέσουν επιπλέον 3 πτήσεις μετ’ επιστροφής (συνολικά 18 πτήσεις). 

Ο Tic Tic είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής των πτήσεων προς Κατάρ.

Με όραμα να γίνει η κορυφαία αεροπορική εταιρεία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η TUS Airways έχει αυτήν τη στιγμή τη μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων  από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία μεταξύ Λάρνακας και Τελ Αβίβ. Επιπλέον, η TUS Airways θα ξεκινήσει, από τις 16 Δεκεμβρίου 2022, να προσφέρει απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Ηράκλειο Κρήτης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ως περήφανοι εκπρόσωποι της κυπριακής σημαίας, η TUS Airways στοχεύει να προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες τόσο για τους Κύπριους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού, ενισχύοντας τους τομείς της αερομεταφοράς και του τουρισμού αυτού του όμορφου και φιλόξενου τόπου.”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024