Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ 96η μινιατούρα Delftware της KLM είναι το Hamel House
Αεροπορικές εταιρείες

Η 96η μινιατούρα Delftware της KLM είναι το Hamel House

Η KLM παρουσίασε τις μινιατούρες Delftware στα αεροσκάφη για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950. Όλες οι μινιατούρες είναι αντίγραφα εξαιρετικών κτιρίων της Ολλανδίας. Ο αριθμός τους αντιπροσωπεύει την ηλικία της KLM, ενώ ένα νέο κτίριο προστίθεται στη συλλογή στις 7 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Η αεροπορική εταιρεία KLM Royal Dutch Airlines γιόρτασε την 96η επέτειό της στις 6 Οκτωβρίου και, ακολουθώντας την παράδοση, κυκλοφόρησε τη νέα Delftware μινιατούρα της. Αυτή τη χρονιά, το κτίριο που επιλέχθηκε ήταν το Hamel House στο Gorinchem.

To 96ο κομμάτι της συλλογής παρουσιάστηκε πανηγυρικά στο Gorinchem  από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της KLM Pieter Elbers παρουσία των κ.κ. Piet IJssels, πρόεδρο του Ιδρύματος Hamel και Jong-hyun Choe, πρέσβη της Νότιας Κορέας.

Η KLM πετά προς τη Νότια Κορέα από το 1984 και πλέον εκτελεί καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Άμστερνταμ και Σεούλ.

Ο κ. Pieter Elbers δήλωσε: “Για μένα, το Hamel House συμβολίζει την ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει μεταξύ Ολλανδίας και Νότιας Κορέας. Προσωπικά, έχοντας εργαστεί για την KLM στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα, ανέπτυξα στενούς δεσμούς με την ξεχωριστή αυτή χώρα. Ως εκ τούτου, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιλογή μας για το κτίριο με το νούμερο 96”.

Κομμάτι συλλογής Νο.96: To Hamel House
To Hamel House ανακατασκευάστηκε στη γενέτειρα του Hendrick Hamel. Το σπίτι αυτό ζωντανεύει την ιστορία του ήρωα των θαλασσών του Gorinchem. Δεν είναι απλά ένα μουσείο, αλλά και ένα σημείο όπου ο ολλανδικός πολιτισμός συναντά εκείνον της Νότιας Κορέας.

Ο Hendrick Hamel (Gorinchem, 1630-1692) ήταν ένας Ολλανδός ναυτικός. Το 1653 το πλοίο του, το “Sperwer”, ναυάγησε στα ανοικτά των ακτών του νησιού της Κορέας Jeju. Οι επιζώντες δεν επιτρεπόταν να φύγουν από τη χώρα καθώς ο Κορεάτης βασιλιάς φοβόταν ότι πληροφορίες σχετικά με την Κορέα θα κυκλοφορούσαν στον υπόλοιπο κόσμο. Έπειτα από δεκατρία χρόνια, τελικά ο Hendrick Hamel κατόρθωσε να αποδράσει μαζί με επτά ακόμη συντρόφους του. Ο Hamel κράτησε ένα λεπτομερές ημερολόγιο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κορέα, το οποίο αποτέλεσε και τη μόνη πηγή πληροφόρησης σχετικά με την χώρα, εκείνη την εποχή στην Ευρώπη. Εξαιτίας των ιστοριών του η Κορέα έγινε γνωστή στην Ευρώπη και οι Κορεάτες εξακολουθούν να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό μέχρι σήμερα. Ο Hamel έγινε γνωστός στην Κορέα όπου και κέρδισε μεγάλο σεβασμό.

Οι μινιατούρες Delftware της KLM
Τα κτίρια – μινιατούρες προσφέρονται ως δώρα στους επιβάτες που ταξιδεύουν στην World Business Class. Αποτελούν ένα πολυπόθητο αντικείμενο συλλογής διεθνώς. Η KLM παρουσίασε τις μινιατούρες Delftware στα αεροσκάφη για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950. Όλες οι μινιατούρες είναι αντίγραφα εξαιρετικών κτιρίων της Ολλανδίας. Ο αριθμός τους αντιπροσωπεύει την ηλικία της KLM, ενώ ένα νέο κτίριο προστίθεται στη συλλογή στις 7 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024