Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Airbus επενδύει στη ρομποτική
Αερομεταφορές

Η Airbus επενδύει στη ρομποτική

Το εργοστάσιο της Airbus στην Ισπανία ηγείται το έργο FUTURASSY, που αποσκοπεί στην εισαγωγή ρομποτικής λύσης για το σχεδιασμό αυτοματοποιημένων αεροναυπηγικών διαδικασιών συναρμολόγησης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες βάσεις της Airbus.

Το εργοστάσιο Puerto Real της Airbus στο Cadiz της Ισπανίας, πρωτοπορεί  στην επέκταση της αυτοματοποίησης των διαδικασιών συναρμολόγησης με τη χρήση δύο “ανθρωποειδών” ρομπότ για την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών, απελευθερώνοντας εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να εκτελεί εργασίες προστιθέμενης αξίας.

Το έργο της έρευνας & τεχνολογίας με την ονομασία FUTURASSY, αποσκοπεί στην εισαγωγή ρομποτικής λύσης για το σχεδιασμό αυτοματοποιημένων αεροναυπηγικών διαδικασιών συναρμολόγησης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες βάσεις της Airbus. Το έργο που υλοποιεί η Airbus και υποστηρίζεται από τοπικούς εταίρους, έχει δύο τομείς έρευνας.

Η πρώτη περιοχή που ονομάζεται “Airbus Standard Robotic Cells”, εξετάζει την ανάπτυξη λύσεων για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών αεροναυπηγικής συναρμολόγησης, δημιουργώντας τυποποιημένες λύσεις καθώς και μείωση κόστους, λύση που θα πρέπει να είναι ευέλικτη, πολύ-λειτουργική και αυτόνομη.

Ο δεύτερος τομέας έρευνας ονομάζεται “Collaborative Robots”, οπού μελετά τη χρήση των “ανθρωποειδών” ρομπότ, διπλών βραχιόνων, ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν στο ίδιο περιβάλλον ως ανθρώπινο δυναμικό, μοιράζοντας τα ίδια εργαλεία και πόρους παραγωγής.

Η πρώτη ρομποτική μονάδα που αποκτήθηκε από την Airbus έφτασε στο Puerto Real αυτή την εβδομάδα από τους κατασκευαστές της Kawada της Ιαπωνία και θα ενσωματωθεί στο σταθμό συναρμολόγησης δοκαριού πηδαλίου του Α380, όπου οι εργασίες θα μοιραστούν μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού και του ρομπότ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024