Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ αμερικανική FAA αίρει τους πτητικούς περιορισμούς για την Τουρκία
Αερομεταφορές

Η αμερικανική FAA αίρει τους πτητικούς περιορισμούς για την Τουρκία

Η FAA είχε παύσει τις πτήσεις από / προς Τουρκία από το περασμένο Σάββατο, ύστερα από την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα. Οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι θα επαναδρομολογήσουν και θα πραγματοποιήσουν ξανά κρατήσεις για οποιαδήποτε πτήση με την εταιρεία προς ή από την Τουρκία για το διάστημα μεταξύ 15ης και 20ής Ιουλίου.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου, η Federal Aviation Administration (FAA) απαγόρευσε όλες τις πτήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των αεροδρομίων σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Η απαγόρευση συμπεριελάμβανε και τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ από μη αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες μέσω τρίτων χωρών. Πλέον η απαγόρευση αυτή έχει αρθεί.

Η United Airlines ανακοίνωσε πρόγραμμα απαλλαγής από τα τέλη για όσους ταξιδεύουν προς ή από τις πληγείσες περιοχές, από 15 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου και ενθαρρύνει τους επιβάτες να επικοινωνούν με την εξυπηρέτηση πελατών. Άλλοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ, όπως η Delta, έχουν ήδη παύσει τη λειτουργία τους στην Τουρκία ήδη από το περασμένο φθινόπωρο μετά από παρατεταμένες περιόδους πολιτικής αναταραχής και αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι Τουρκικές Αερογραμμές εξέδωσαν ανακοίνωση προς στους επιβάτες, λέγοντας ότι θα επαναδρομολογήσουν και θα πραγματοποιήσουν ξανά κρατήσεις για οποιαδήποτε πτήση με την Turkish Airlines προς ή από την Τουρκία για το διάστημα μεταξύ 15ης και 20ής Ιουλίου, επιτρέποντας στους επιβάτες να επαναλάβουν τις πτήσεις τους για τις ημερομηνίες μέχρι τις 15 Αυγούστου. Επίσης, γίνονται επιστροφές χρημάτων για αχρησιμοποίητα εισιτήρια (ή τμηματική επιστροφή χρημάτων των εισιτηρίων), που εμπίπτουν σε αυτές τις ημερομηνίες.

Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχιστούν ξεκινώντας από τις 19 Ιουλίου 2016, με την πτήση της Turkish Airlines από Istanbul προς Νέα Υόρκη στις 06:45 π.μ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, κ. İlker Ayci, δήλωσε: “Νωρίτερα είχα δηλώσει πως δεν βλέπουμε το λόγο της απαγόρευση, καθώς όλα τα προληπτικά μέτρα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Σε συνέχεια της πρόσφατης αναφοράς και των συχνών συναντήσεών μας, η FAA ανέστειλε την απαγόρευση, όπως αναμενόταν Μετά την παράνομη, αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το μεσημέρι της 16ης  Ιουλίου 2016 η FAA εξέδωσε απαγόρευση ‘σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης ,να εκτελούν πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία, είτε απευθείας είτε μέσω τρίτης χώρας'”.

Υπενθυμίζεται ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση το περασμένο Σάββατο προειδοποιώντας τους Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να μη χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αλλά η Turkish Airlines ξεκίνησε και πάλι τα δρομολόγιά της μέσω του αεροδρομίου Ataturk το ίδιο απόγευμα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης αυτήν τη στιγμή προσπαθεί να διαχειριστεί περισσότερες από 200 εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις που ακυρώθηκαν λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος.

Στη φωτογραφία, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024