Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ αυστριακή Eurowings Europe έρχεται στο Σάλτσμπουργκ
Αεροπορικές εταιρείες

Η αυστριακή Eurowings Europe έρχεται στο Σάλτσμπουργκ

Ένα τέταρτο τζετ θα σταθμεύει στο αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ από τον επόμενο Ιανουάριο. Οι προσφερόμενοι προορισμοί είναι: Βρυξέλλες, Γενεύη, Αμβούργο, Κολωνία/Βόννη, Παρίσι και Ζυρίχη.

Η Eurowings, διαθέτοντας ήδη τρία αεροσκάφη στη Βιέννη, επεκτείνει από τον ερχόμενο Ιανουάριο τη δραστηριότητά της στην Αυστρία, προσθέτοντας στο στόλο της ένα ακόμα τζετ που θα σταθμεύει στο Σάλτσμπουργκ. H Eurowings Europe, η οποία ως αεροπορική εταιρεία κατέχει αυστριακή άδεια λειτουργίας, θα προσφέρει υψηλών προδιαγραφών πτήσεις χαμηλού κόστους από το Ζάλτσαχ προς τις Βρυξέλλες, τη Γενεύη, το Αμβούργο, την Κολωνία/Βόννη, το Παρίσι και τη Ζυρίχη. Όλα τα δρομολόγια θα εκτελούνται από ένα αεροσκάφος τύπου Airbus A320. Οι Βρυξέλλες, η Γενεύη, το Αμβούργο, το Παρίσι και η Ζυρίχη θα αποτελούν τους νέους προορισμούς της Eurowings, ενώ η πτήση προς Κολωνία/Βόννη ήδη περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου του Σάλτσμπουργκ.

Κάτω από την “ομπρέλα” της “οικογένειας” της Eurowings, η αυστριακή αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε να πετά από τη Βιέννη με το πρώτο ιδιόκτητο αεροσκάφος της στις 23 Ιουνίου. Η διαδικασία επιλογής πιλότων και πληρωμάτων θαλάμου επιβατών στο Σάλτσμπουργκ είναι ήδη σε εξέλιξη. Έτσι, από την πρώτη μέρα η Eurowings Europe δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας.

Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2017, η Eurowings θα εκτελεί από το Σάλτσμπουρκγ τις ακόλουθες πτήσεις εβδομαδιαίως: έξι πτήσεις προς Ζυρίχη, τρεις προς Γενεύη, τέσσερις προς Βρυξέλλες, πέντε προς Παρίσι και τέλος τρεις πτήσεις προς το Αμβούργο. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων που προσφέρονται προς Κολωνία/Βόννη θα αυξηθεί σε επτά πτήσεις ανά εβδομάδα.

Στα τέλη Ιουλίου του 2016 ένα δεύτερο Airbus A320 στάθμευσε στη Βιέννη  και είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πτήσεις του, ενώ ένα ακόμα αεροσκάφος πρόκειται να ενταχθεί στο στόλο στα τέλη Οκτωβρίου. Έτσι, από εκείνη την περίοδο και μετά, η Eurowings Εurope θα προσφέρει συνολικά 15 προορισμούς από τη Βιέννη. Στη συνέχεια, από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, ένα τέταρτο αεροσκάφος θα συνδέει το Σάλτσμπουργκ με έξι προορισμούς, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα των πτήσεων που προσφέρει η Eurowings από την Αυστρία.  

Ο κ. Oliver Wagner, γενικός εμπορικός διευθυντής της Eurowings σημείωσε: “Η Eurowings αναπτύσσεται δυναμικά στην Αυστρία και δημιουργεί μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας στη χώρα. Αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας να γίνουμε η νούμερο ένα αεροπορική εταιρεία στις εγχώριες αγορές μας”. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας η αυστριακή θυγατρική της Eurowings κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της θα μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες.

Ο κ. Roland Hermann, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρόμιου του Σάλτσμπουργκ, ανέφερε: “Βλέπουμε τη Eurowings ως ένα σημαντικό εταίρο. Είναι μια αεροπορική εταιρεία υψηλών επιδόσεων που συνδυάζει την ποιότητα του Ομίλου Lufthansa, με τις απευθείας πτήσεις χαμηλού κόστους. Τα νέα ενδιαφέροντα δρομολογια, όχι μόνο επεκτείνουν και αναβαθμίζουν το φάσμα των προσφερόμενων πτήσεων από το Σάλτσμπουργκ, αλλά έρχονται να εκπληρώσουν και μια μακροχρόνια επιθυμία πολλών επιβατών μας”.

Ο κ. Heinz Schaden, δήμαρχος του Σάλτσμπουργκ, σημείωσε: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Eurowings θα προχωρήσει σύντομα στη δημιουργία μιας δεύτερης βάσης στο Σάλτσμπουργκ, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με τη Βιέννη. Οι επιπλέον πτήσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν πλεονέκτημα για τους επιβάτες που πετούν από το Σάλτσμπουργκ. Αυτή η ενέργεια ενισχύει το αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ και επιπλέον δημιουργεί 30 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας”.

O κ. Robert Salzl, πρόεδρος του Tourismus Oberbayern-München e.V. και της Επιτροπής Τουρισμού του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Οικονομικών της Βαυαρίας, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των νέων πτήσεων της Eurowings από και προς το Σάλτσμπουργκ, τονίζοντας τη σημασία τους για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Τέλος, σημείωσε ότι η Άνω Βαυαρία χρειαζόταν αυτήν την τονωτική ένεση, που της δίνει μια νέα δυναμική που θα ωφελήσει όσους ταξιδεύουν τόσο για προσωπικούς, όσο και για επαγγελματικούς λόγους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024