Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Delta μειώνει τις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit
Αεροπορικές εταιρείες

Η Delta μειώνει τις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit

Λιγότεροι Βρετανοί αναμένεται να κάνουν διακοπές στις ΗΠΑ τον χειμώνα του 2016-17, εξαιτίας της εξασθενημένης αγγλικής λίρας, η οποία έπεσε 12% έναντι του δολαρίου μετά το Brexit.

Η Delta πρόκειται να περικόψει τις πτήσεις της μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 6% για τον ερχόμενο χειμώνα, ως αποτέλεσμα του Brexit.

“Οι περικοπές θα είναι εποχιακές” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Ed Bastian, στηριζόμενος στις προσδοκίες ότι λιγότεροι Βρετανοί θα κάνουν διακοπές στις ΗΠΑ τον χειμώνα του 2016-17, εξαιτίας της εξασθενημένης αγγλικής λίρας, η οποία έπεσε 12% έναντι του δολαρίου μετά το Brexit. O Bastian προσπάθησε να υποβαθμίσει την κίνηση αυτή της εταιρείας,  κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Delta για το β’ τρίμηνο του έτους. “Είναι ένα φυσιολογικό σημείο ‘άμπωτης και παλίρροιας’ της ροής της ζήτησης και της προσφοράς”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Delta, Glenn Hauenstein, ανέφερε ότι η εταιρεία θα κάνει τις περικοπές μειώνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων στις ημέρες εκτός αιχμής, πετώντας με μικρότερα αεροσκάφη σε μικρότερες βρετανικές αγορές και κόβοντας δρομολόγια σε αγορές που αφορούσαν κυρίως σε ταξίδια αναψυχής.

“Υπάρχει μεγάλη κίνηση για διακοπές αναψυχής από το Manchester και τέτιοες είναι οι περιοχές από τις οποίες ψάχνουμε να μειώσουμε δρομολόγια”, ανέφερε.

Τα σχόλια αυτά έρχονται τη στιγμή όπου η Delta ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το β’ τρίμηνο του έτους ανέρχονται σε 1,55 δισ. δολ., αυξημένα σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (1,49 δισ. δολ.).

Τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας έπεσαν κατά 260 εκατ. δολ., σε ποσοστό δηλαδή 2,4% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 10,45 δισ. δολ. συνολικά, πράγμα που οφείλεται εν μέρει στις εξασθενήσεις των ξένων νομισμάτων, καθώς και σε ό,τι ο Hauenstein περιέγραψε ως “μια ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στα ασιατικά και διατλαντικά δίκτυα της Delta”.

Το αποτέλεσμα των εσόδων δεν κατάφερε όμως να εκπληρώσει τους υπολογισμούς των αναλυτών, κατά 40 εκατ. δολ. Όμως, η πτώση αυτή αντισταθμίστηκε από τη μείωση κατά 260 εκατ. δολ. στις δαπάνες, λόγω της μείωσης του κόστους των καυσίμων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024