Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ΕΕ έδωσε την έγκριση για τη συγχώνευση American Airlines – US Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Η ΕΕ έδωσε την έγκριση για τη συγχώνευση American Airlines – US Airways

Οι δύο αμερικανικές εταιρείες δημιουργούν τη μεγαλύτερη αεροπορική στον κόσμο, με πωλήσεις 39 δισ. δολ., 6.700 καθημερινές πτήσεις σε 336 προορισμούς σε 56 χώρες. Το κόστος της συγχώνευσης ανέρχεται σε 11 δισ. δολ.

Η AMR Corporation, μητρική εταιρεία της American Airlines και η US Airways Group ανακοίνωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το σχέδιο των δύο εταιρειών για συγχώνευση, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική σε διεθνές επίπεδο.

“Είμαστε ικανοποιημένοι που η δυναμική του ανταγωνισμού θα διατηρηθεί, ενώ εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιλογής και η ποιότητα των αεροπορικών υπηρεσιών για τους επιβάτες σε αυτό το δρομολόγιο”, ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού, Joaquín Almunia. “Η Επιτροπή είχε αξιώσει ως εκ τούτου οι δύο εταιρείες να απελευθερώσει μια χρονοθυρίδα πτήσης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και να προβεί σε διευθετήσεις που να καθιστούν ελκυστική την είσοδο ενός νέου ανταγωνιστή στο δρομολόγιο αυτό”, όπως εξήγησε ο Joaquín Almunia.

“Σε όλα τα υπόλοιπα διατλαντικά δρομολόγια τα οποία επηρεάζονται από τη συγχώνευση, η νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από ισχυρές ανταγωνίστριες εταιρείες εναέριων μεταφορών”, επισήμανε η Επιτροπή.

Ο Tom Horton, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AMR (και πρόεδρος του ΔΣ στη νέα εταιρεία) δήλωσε: “Είμαστε πολύ. ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι η ΕΕ ενέκρινε τη συγχώνευση American Airlines και US Airways. Αυτή αντιπροσωπεύει μία ιστορική στιγμή στο δρόμο μας για τη δημιουργία της νέας American Airlines”.

Ο Doug Parker, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της US Airways (και διευθύνων σύμβουλο στη νέα αεροπορική) ανέφερε: “Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωσης της συγχώνευσης αυτής. Η νέα American θα ωφελήσει τους πελάτες σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με την ενίσχυση της σύνδεσής της με την Oneworld και δημιουργώντας περισσότερες επιλογές για ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς. Ανυπομονούμε να παράσχουμε πρόσβαση στους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, με τη νέα American Airlines”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024