Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα πέταξε για το Λονδίνο με την Olympic Air
Ειδική εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων αθλητών

Η ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα πέταξε για το Λονδίνο με την Olympic Air

Στις πύλες Β1 και Β2 του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Olympic Air, χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διοργάνωσε ειδική εκδήλωση προς τιμήν των αθλητών μας, παρουσία στελεχών της ΕΟΕ και της Οlympic Air, αθλητικών παραγόντων, επισήμων, φίλων και τον υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Με τις ευχές όλων των Ελλήνων, αλλά και μια ζεστή “ολυμπιακή αγκαλιά” αναχώρησε στις 4:15 το απόγευμα για το Λονδίνο η ελληνική ολυμπιακή ομάδα, που πέταξε με έκτακτη πτήση της Olympic Air προς τη βρετανική πρωτεύουσα.

Λίγο πριν την αναχώρηση, στις πύλες Β1 και Β2 του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Olympic Air, χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), διοργάνωσε ειδική εκδήλωση προς τιμήν των αθλητών μας. Παραβρέθηκαν στελέχη της ΕΟΕ και της Οlympic Air, αθλητικοί παράγοντες, επίσημοι, φίλοι, αλλά και ο υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για να χαιρετήσει προσωπικά τα μέλη της αποστολής.
 
Οι πιο ξεχωριστές ευχές, ήρθαν από τα παιδιά των εργαζομένων της Olympic Air, που είχαν ζωγραφίσει “Χρωματιστές Ευχές” για να ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο “καλή επιτυχία” στους αθλητές. Οι ζωγραφιές τους εκτέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, προσδίδοντας χρώμα, ενθουσιασμό και καλή τύχη στους Έλληνες αθλητές.

Ξεπροβοδίζοντας τους αθλητές της αποστολής μας ο κ. Γιώργος Ευστρατιάδης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, δήλωσε: “Εκ μέρους της Οlympic Αir και της MIG εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για μια πετυχημένη πορεία της ελληνικής αποστολής στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Σήμερα που η οικονομική ύφεση έχει πλήξει βαθύτατα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο αθλητισμός και ειδικότερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για να φέρουν πάλι την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό. Η Οlympic Αir στηρίζει εμπράκτως αυτήν την προσπάθεια μέσω της χορηγίας της στην ΕΟΕ.

Είναι βέβαιο ότι κατά την επιστροφή σας θα είμαστε εδώ για να σας χειροκροτήσουμε και να σας συγχαρούμε, όχι τόσο για τα μετάλλια, που μπορεί να έρθουν ή μπορεί να μην έρθουν, αλλά κυρίως για το ‘ευ αγωνίζεσθε’, το οποίο αποτελεί την πεμπτουσία για όλους τους αθλητές που συμμετέχουν σε ολυμπιακούς αγώνες”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, αφού ευχαρίστησε την Olympic Air για τη συμβολή της στην μεταφορά των ελληνικών ολυμπιακών αποστολών, σημείωσε προς του αθλητές: “Είμαστε στην τελική… ευθεία και βλέπουμε το νήμα, το αεροπλάνο για να αναχωρήσουμε για το Λονδίνο με χιλιάδες όνειρα και με στόχο να κάνει ο καθένας μας το καλύτερο δυνατό, γιατί αν το κάνει, θα γυρίσουμε όλοι ευχαριστημένοι για τα όσα θα έχουμε κάνει για την Ελλάδα”. Και συνέχισε: “Εμείς θα είμαστε κοντά σας είτε πετύχετε με την κατάκτηση κάποιων μεταλλίων, είτε αν δεν πετύχετε, γιατί είναι επιτυχία που είστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε χαρούμενοι που 105 αθλητές και αθλήτριες πήραν το ‘εισιτήριο’ για τη συμμετοχή στους αγώνες”.

Το Πρόγραμμα Χορηγίας
Το χορηγικό πρόγραμμα της Οlympic Air προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε παρουσιαστεί ήδη από τις αρχές Ιουνίου στην έδρα της ΕΟΕ, από τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Πρόεδρο της Marfin Investment Group (MIG), στην οποία ανήκει η Olympic Air, και Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο της ΕΟΕ.

Η Olympic Air ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μετέφερε την αποστολή των αθλητών της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας προς το Λονδίνο, απ’ όπου και θα επιστρέψουν, στις 13 Αυγούστου.

Mε τον ίδιο σεβασμό στα ολυμπιακά ιδεώδη η Olympic Air στηρίζει και την Ελληνική Ομάδα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες  που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο από 29 Αυγούστου έως και 9 Σεπτεμβρίου. Ένα Airbus A320 της Οlympic Air με ειδική πτήση θα μεταφέρει τους Ελληνες αθλητές από την Αθήνα στο Λονδίνο στις 22 Αυγούστου και πάλι πίσω στην Αθήνα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Από το 2009 που άνοιξε τα φτερά της η Olympic Air, όλοι οι Έλληνες αθλητές που μετείχαν σε αγώνες και προ-ολυμπιακά τουρνουά, πετούν με δικά μας αεροσκάφη. Σε αναγνώριση των υπηρεσιών αυτών, η Olympic Air τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο χορηγίας για την προσφορά της στην προάσπιση των ολυμπιακών ιδεωδών και τη διάδοση του ολυμπιακού και αθλητικού πνεύματος.

Στις 10 Μαΐου 2012, η Olympic Air ήταν παρούσα στην τελετή Αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Παρούσα επίσης ήταν και στη Λαμπαδηδρομία, όπου στελέχη της εταιρείας έτρεξαν για να τιμήσουν το θεσμό στην τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 17 Μαΐου.  

Επίσης, η Olympic Air ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
– Μετέφερε τους Έλληνες Αθλητές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ.
– Μετέφερε τους Έλληνες Αθλητές για το Ευρωπαϊκό Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας 2011 στην Πράγα
– Μετέφερε τους Έλληνες Αθλητές για το Ευρωπαϊκό Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας 2011 στην Τραπεζούντα.
– Ακόμη, για μετακινήσεις αθλητών και μελών της ΕΟΕ εντός της Ελλάδας διατέθηκαν 74 εισιτήρια.
– Και τέλος για μετακινήσεις αθλητών και μελών της ΕΟΕ στο εξωτερικό διατέθηκαν εισιτήρια.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο η απευθείας έκτακτη πτήση μετέφερε 105 αθλητές και συνοδούς. Επιπλέον, άλλα 90 εισιτήρια διατέθηκαν για μεμονωμένες μετακινήσεις αθλητών και παραγόντων, που ταξιδεύουν ξεχωριστά από τον κύριο όγκο της ελληνικής αποστολής.
 

Στη φωτογραφία, η ελληνική ολυμπιακή ομάδα μαζί με το πλήρωμα της Olympic Air μπροστά από το Α320, λίγο πρίν την αναχώρηση για το Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024