Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways αυξάνει το μερίδιό της στη Virgin Australia
Αερομεταφορές

Η Etihad Airways αυξάνει το μερίδιό της στη Virgin Australia

Η Etihad Airways και η Virgin Australia έχουν αναπτύξει μία πολυδιάστατη συνεργασία, που περιλαμβάνει πτήσεις κοινού κωδικού, κοινές πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και αμοιβαία, άμεσα οφέλη στα αντίστοιχα προγράμματα τακτικών επιβατών.

Η Etihad Airways επιβεβαίωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στη Virgin Australia Holdings, που πλέον φτάνει το 10% δηλαδή 221 εκατ. μετοχές αγορασμένες τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο της λειτουργίας ελεύθερης αγοράς.

Πριν από περίπου 6 εβδομάδες, το Foreign Investment Review Board (FIRB) ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Etihad Airways από 5% σε 10%.  

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, κ. James Hogan, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Υποστηρίζουμε τη στρατηγική της διοίκησης της Virgin Australia και θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία για να βελτιώσουμε τη δραστηριότητα των επιχειρήσεών μας”.

Ο κ. Hogan τόνισε πως δεν ήταν στόχος της Etihad Airways να γίνει ο κύριος μέτοχος ή να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη Virgin Australia. “Η μικρή συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο αντανακλά τη δυνατή σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών και για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται η δέσμευσή της εταιρείας στην αγορά της Αυστραλίας” συνέχισε ο κ. Hogan.

Η Etihad Airways και η Virgin Australia έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερα πετυχημένη, πολυδιάστατη συνεργασία που περιλαμβάνει πτήσεις κοινού κωδικού, κοινές πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και αμοιβαία, άμεσα οφέλη στα αντίστοιχα προγράμματα τακτικών επιβατών.

Ο κ. Hogan ολοκλήρωσε λέγοντας πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη και σε περισσότερες ευκαιρίες: “Η εμπορική συνεργασία μας παγιώνεται καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε στενότερα, όπως είναι οι λειτουργικές συνέργιες, η κοινή υποδομή υπολογιστικών συστημάτων και άλλες μορφές αποδοτικότητας κόστους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024