Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Etihad Airways ενισχύει τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες της στο αεροδρόμιο του Άμπι Ντάμπι
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways ενισχύει τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες της στο αεροδρόμιο του Άμπι Ντάμπι

Η απόκτηση τριών εταιρειών παροχής υπηρεσιών αεροδρομίου από την Etihad Airways θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για αύξηση κέρδους, εξοικονομήσεις κόστους και λειτουργική αποδοτικότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την εξαγορά τριών εταιρειών παροχής υπηρεσιών αεροδρομίου που θα επιταχύνει και θα εδραιώσει την ανάπτυξη των υπηρεσιών εν πτήσει τροφοδοσίας, τις υπηρεσίες εδάφους και τις εμπορευματικές υπηρεσίες στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Πρώην μέλη της Εταιρείας Αεροδρομίων του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Airports Company – ADAC) οι τρεις εταιρείες Abu Dhabi Airport Services, Abu Dhabi In-Flight Catering και Abu Dhabi Cargo Company ενσωματώνονται, εφόσον ληφθούν οι ρυθμιστικές εγκρίσεις, στη θυγατρική εταιρεία της Etihad Airways, Etihad Airport Services.

Οι εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, ενσωματώνονται στην οργανωτική δομή της αεροπορικής εταιρείας για την μεγιστοποίηση συνεργειών και επιχειρήσεων κλίμακας. Οι ανασχεδιασμένες επιχειρηματικές μονάδες θα συνεχίσουν να παρέχουν το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών εδάφους, τροφοδοσίας και εμπορευματικών υπηρεσιών στην Etihad Airways και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες του αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι, επικεντρωμένες στην υπεροχή και στην εμπορική βιωσιμότητα.  

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Αυτή η εξαγορά ακολουθεί την παγκόσμια βέλτιστη πρακτική και είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη συνεχή ανάπτυξη μας και ακόμα περισσότερο σημαντική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου γενικότερα στο Άμπου Ντάμπι, όπως έχει αναφερθεί στο Abu Dhabi Plan 2030*.

Συνάδει με την στρατηγική μας για στενή συνεργασία με τους συνεταίρους μας και τους παρόχους υπηρεσιών με στόχο να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη οργανωτική και εμπορική ευθυγράμμιση με μεγαλύτερη συνέπεια στην παράδοση προϊόντων και υπηρεσιών από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επιβάτη. Οι επιβατικοί και εμπορευματικοί πελάτες μας θα επωφεληθούν από τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης και τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση των λειτουργιών στον κόμβο”.

Η απόκτηση θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για αύξηση κέρδους, εξοικονομήσεις κόστους και λειτουργική αποδοτικότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Ο κ. Hogan πρόσθεσε: “Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους των Abu Dhabi Airport Services, Abu Dhabi In-Flight Catering και Abu Dhabi Cargo Company στην οικογένεια της Eithad που μεγαλώνει συνεχώς. Αυτή η εξαγορά αποτελεί μία πολύ θετική ανάπτυξη για την Etihad, για τις τρεις θυγατρικές εταιρείες και για τους εργαζόμενους αυτών που θα έχουν πλέον πρόσβαση σε αυξημένα οφέλη, ευκαιρίες εξέλιξης καριέρας και εκπαίδευση καθώς ο οργανισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται”.

Επί του παρόντος πραγματοποιείται η διαδικασία μετάβασης και θεωρείται “business as usual” μιας και η Etihad συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους νέους και υπάρχοντες εργαζόμενους και πελάτες, διασφαλίζοντας πως την ομαλή διεξαγωγή των υπάρχουσων υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της περιόδου ενσωμάτωσης ενώ τα οφέλη θα φανούν άμεσα.  

* Το Abu Dhabi Plan 2030 είναι ένα 25ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης του Άμπου Ντάμπι που έχει εκπονήσει το Abu Dhabi Urban Planning Council με στόχο την ανάπτυξη της αστικής περιοχής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024