Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways επενδύσει το 33,3% στην ελβετική Darwn Airlin
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways επενδύσει το 33,3% στην ελβετική Darwn Airlin

Η έγκριση της επένδυσης της Etihad Airways από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιτρέπει πλέον στις δύο εταιρείες να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη της συνεργασίας τους, συμπεριλαμβανομένων τις πτήσεις κοινού κώδικα των δύο εταιρειών εντός και εκτός Ευρώπης.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καλωσόρισε την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ελβετίας (FOCA), η οποία ενέκρινε την επένδυση του 33,3% στην ελβετική εταιρεία Darwin Airline.

Από τον Ιανουάριο του 2014, η Darwin Airline με έδρα της το Λουγκάνο λειτουργεί ως Περιφερειακή εταιρεία της Etihad κάτω από το ίδιο εμπορικό σήμα και κατόπιν εταιρικής συμφωνίας με την Etihad Airways. Η έγκριση της επένδυσης της Etihad Airways από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιτρέπει πλέον στις δύο εταιρείες να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη της συνεργασίας τους, συμπεριλαμβανομένων τις πτήσεις κοινού κώδικα των δύο εταιρειών εντός και εκτός Ευρώπης.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε ότι η επένδυση ήταν σύμφωνη με την αυξανόμενη τάση της ενοποίησης στον κλάδο των αερομεταφορών, για να διασφαλιστεί η συνέχιση των βιώσιμων, αξιόπιστων και σταθερών αεροπορικών υπηρεσιών, καθώς και η μεγιστοποίηση της σύνδεσης των πτήσεων.

Ο κ. Hogan δήλωσε επίσης ότι η έγκριση της επένδυσης θα επιτρέψει στην Etihad Airways και στην Darwin Airline να συνεργαστούν πιο στενά προς όφελος των επιβατών των δύο αεροπορικών μεταφορέων στην Ελβετία, στην Ευρώπη, και όχι μόνο.

Παρόλα αυτά ο ίδιος εξέφρασε την απογοήτευσή του ότι έχουν μειωθεί ή χαθεί κάποιες ευκαιρίες για την Etihad Airways και την Etihad Regional λόγω της μεγάλης διάρκειας της διαδικασίας αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου, που απέτρεψε την εισαγωγή σημαντικών υπηρεσιών κοινού κώδικα που είχαν σχεδιαστεί για να συνδέσουν και να ενισχύσουν τα δίκτυα των δύο αεροπορικών εταιρειών.

“Λόγω του χρόνου που απαιτείται για την έγκριση αυτής της εταιρικής σχέσης, και του έντονου ανταγωνισμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Etihad Regional έχει αναγκαστεί να μειώσει ή να καταργήσει τις υπηρεσίες σε μια σειρά από διαδρομές, οι οποίες ξεκίνησαν από την προσδοκία ότι θα πρέπει να υποστηρίζονται από την κυκλοφοριακή ροή μεταξύ του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways και του περιφερειακού δικτύου της Etihad στην Ευρώπη”, είπε ο κ. Hogan.

“Όταν οι διατυπώσεις θα έχουν οριστικοποιηθεί ώστε να ενεργοποιήσουν την επένδυση, η Etihad Regional θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα, όχι μόνο με την Etihad Airways, αλλά και με τους άλλους εταίρους της στην Ευρώπη, όπως η Alitalia, η airberlin και η Air Serbia”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023