Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways και η Philippine Airlines υπογράφουν ορόσημο Μνημόνιο Συμφωνίας
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways και η Philippine Airlines υπογράφουν ορόσημο Μνημόνιο Συμφωνίας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Etihad Airways – Philippine Airlines περιλαμβάνονται οι πτήσεις κοινού κωδικού, τα προγράμματα τακτικών επιβατών, η πρόσβαση στα lounges των αεροδρομίων, οι συμφωνίες εναέριας πρόσβασης και συνεργασίες για μεταφορά φορτίων.

Η Etihad Airways και η Philippine Airlines (PAL) υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας που σηματοδοτεί νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνικών αερομεταφορέων.

Το Μνημόνιο Συμφωνίας θέτει τα θεμέλια για μία νέα συμφωνία εταιρικής σχέσης που θα προσφέρει ολοκληρωμένη σειρά από εμπορικά οφέλη για τις αεροπορικές εταιρείες και τους πελάτες τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνονται οι πτήσεις κοινού κωδικού, τα προγράμματα τακτικών επιβατών, η πρόσβαση στα lounges των αεροδρομίων, οι συμφωνίες εναέριας πρόσβασης και συνεργασίες για μεταφορά φορτίων.
 
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, James Hogan, δήλωσε πως το μνημόνιο συμφωνίας με την Philippine Airlines είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην μακρόχρονη σχέση μεταξύ των δύο εθνικών αερομεταφορέων όπως και στους δεσμούς μεταξύ Φιλιππίνων και Άμπου Ντάμπι.
 
Ο κ. Hogan συνέχισε λέγοντας ότι “η Η Etihad Airways και η Philippine Airlines έχουν συνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν για το δρομολόγιο Άμπου Ντάμπι-Μανίλα”.

Ο πρόεδρος της PAL και Philippine Airlines, Ramon S Ang, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επισφράγιση της συνεργασίας με την Etihad, ένα αερομεταφορέα που έχει διεθνή αναγνώριση και σεβασμό. Η σχέση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά να παρέχουμε στους πελάτες τόσο της Etihad όσο και της Philippine Airlines ένα βελτιωμένο σύνολο επιλογών ταξιδιού. Η συνεργασία αυτή έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την PAL εκσυγχρονισμού στόλου και προγράμματος επέκτασης που θα βοηθήσουν τον εθνικό αερομεταφορέα να εισχωρήσει περισσότερο όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη με όχημα ένα σύγχρονο στόλο αεροσκαφών”.

Ο κ. Hogan συμπλήρωσε: “Το Μνημόνιο Συμφωνίας συμβολίζει την κοινή μας δέσμευση για ανάπτυξη της αγοράς επιβατών και εμπορευμάτων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των Φιλιππινών αλλά στην προώθηση πιο ισχυρών διπλωματικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών. Η στενότερη συνεργασία τόσο στις εγχώριες αγορές μας όσο και στο παγκόσμιο προσκήνιο θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την προσφορά και θα αποφέρει μια απαράμιλλη πρόταση για τους πελάτες μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις Φιλιππίνες και το εξωτερικό”.

Ο κ. Hogan και ο κ. Mr Ang δήλωσαν πως ελπίζουν η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών να βοηθήσει τις αεροπορικές να είναι η πρώτη επιλογή των 700.00 Φιλιππινέζων που ζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προκαλούν την κίνηση για το δρομολόγιο Άμπου Ντάμπι – Μανίλα κάθε χρόνο. Ο κ. Hogan και ο κ. Mr Ang αναφέρθηκαν στην αύξηση των επιβατών από Μέση Ανατολή και Ευρώπη για ταξίδια αναψυχής στις Φιλιππίνες.

“Οι Φιλιππίνες είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του κόσμου με ιδιαίτερη απήχηση στους επιβάτες από το εξωτερικό. Έχουμε δεσμευθεί στη συνεργασία με την ομάδα της  Philippine Airlines και στον τοπικό τουρισμό για να φέρουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό στην χώρα και να αυξήσουμε τα οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό” πρόσθεσε ο κ. Hogan.

Ο κ. Hogan αναγνώρισε τη δυναμική αύξησης όγκου και αξίας εμπορευμάτων και για τις δύο αεροπορικές. “Το αμφίδρομο εμπόριο μεταξύ ΗΑΕ και Φιλιππινών εκτιμήθηκε το 2013 σε $1,4 δις με τα ΗΑΕ να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης των Φιλιππινών στη Μέση Ανατολή. Η στενή συνεργασία στον στίβο της μεταφοράς εμπορευμάτων αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες Διευθύνσεις της Etihad Airways και μπορεί να ενισχύσει τις βασικές οικονομίες κάθε αεροπορικής αλλά και των δύο κρατών”.

Η Etihad Airways ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2006 το δρομολόγιο Άμπου Ντάμπι-Μανίλα με τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις με Airbus A330-200. Σήμερα η αεροπορική προσφέρει δύο καθημερινές πτήσεις με Boeing 777-300ER μεταξύ των δύο πρωτευουσών. Το 2013 το δρομολόγιο Άμπου Ντάμπι-Μανίλα ήταν το δεύτερο πιο πολυσύχναστο δρομολόγιο (περισσότεροι από 547.680 επιβάτες) στο παγκόσμιο δίκτυο της αεροπορικής. Η Etihad Airways απασχολεί σχεδόν 1.000 Φιλιππινέζους σε όλο τον κόσμο ανάμεσα στους οποίους είναι περισσότεροι από 270 μέλη πληρώματος και 20 πιλότοι.

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, James Hogan και ο πρόεδρος και Επικεφαλής Επιχειρήσεων της Philippine Airlines, Ramon S Ang υπογράφουν το Μνημόνιο Συμφωνίας στα κεντρικά γραφεία της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024