Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways ξεκινά καθημερινά δρομολόγια Άμπου Ντάμπι – Βελιγράδι
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways ξεκινά καθημερινά δρομολόγια Άμπου Ντάμπι – Βελιγράδι

Το δρομολόγιο αυτό θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος δύο καμπινών Airbus A319 της Etihad Airways, σχεδιασμένο για να μεταφέρει 106 επιβάτες με 16 διαθέσιμες Pearl Business Class θέσεις και 90 θέσεις στην Coral Economy Class.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε την έναρξη καθημερινών απευθείας πτήσεων μεταξύ της βάσης της στο Άμπου Ντάμπι και του Βελιγραδίου, πρωτεύουσας της Σερβίας. Το δρομολόγιο θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου 2013.

Η JatAirways, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβίας, θα τοποθετήσει τον κωδικό της, JU, στο νέο δρομολόγιο καθώς και σε 21 προορισμούς του δικτύου της Etihad Airways. Αντίστοιχα, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της, EY, σε 23 πτήσεις της JatAirways στην Ευρώπη. Το παρόν υπόκεινται σε κυβερνητικές και ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Οι νέες αυτές πτήσεις της Etihad Airways θα συμβάλλουν στην καλύτερη πρόσβαση στο Βελιγράδι για αρκετές χιλιάδες Σέρβους του κόσμου. Το δρομολόγιο αυτό θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος δύο καμπινών Airbus A319 της Etihad Airways, σχεδιασμένο για να μεταφέρει 106 επιβάτες με 16 διαθέσιμες Pearl Business Class θέσεις και 90 θέσεις στην Coral Economy Class.  

Η ανακοίνωση έγινε πριν λίγες ήμερες σε σχετική συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι που δόθηκε από τον James Hogan, πρόεδρο και γενικό διευθυντή της Etihad Airways. Τον κ. Hogan συνόδευσε ο Vladimir Ognjenovic, διευθύνων σύμβουλος της JatAirways.

Ο κ. Hogan δήλωσε: “Οι νέες πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Βελιγραδίου καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας με την JatAirways ανταποκρίνονται στη σημαντική και αυξανόμενη ζήτηση πτήσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σερβίας, σε πόλεις στις οποίες οι Σέρβοι αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ειδικά σε χώρες όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.

Η στρατηγική της Etihad Airways για στενή συνεργασία με τοπικούς αερομεταφορείς σε νέες αγορές έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και είμαστε πεπεισμένοι πως η συνεργασία μας με την JatAirways θα ωφελήσει και τις δύο αεροπορικές αλλά κυρίως τους ταξιδιώτες που πλέον θα έχουν καλύτερες διασυνδέσεις και υπηρεσίες από και προς τη Σερβία”.

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη του νέου δρομολογίου της Etihad Airways στο Βελιγράδι συγκαταλέγεται η απρόσκοπτη διασύνδεση των πτήσεων της αεροπορικής μεταξύ Άμπου Ντάμπι, Μελβούρνης και Σίδνεϊ, υποστηρίζοντας τους ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας.   

Μέχρι σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 Αυστραλοί υπήκοοι σερβικής καταγωγής, η πλειοψηφία των οποίων διαμένει στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ.

Ο Vladimir Ognjenovic, διευθύνων σύμβουλος της JatAirways, σχολίασε: “Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε την Etihad Airways στο Βελιγράδι και προχωράμε στη συμφωνία κοινού κωδικού με τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κορυφαία αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως. Ανυπομονούμε να συμβάλλουμε στην αύξηση των επιβατών που ταξιδεύουν μεταξύ Βελιγραδίου και Άμπου Ντάμπι και ενισχύουν τη σχέση μεταξύ της Σερβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η εκτεταμένη συμφωνία κοινού κωδικού θα προσφέρει στους Σέρβους την ευκαιρία για ταξίδια με την Eithad Airways πέρα από το Άμπου Ντάμπι σε προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Άπω Ανατολή, στην Αφρική και στην Αυστραλία. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την τοποθέτηση του κωδικού της Etihad Airways ΕΥ στις πτήσεις της JatAirways στη περιοχή των Βαλκανίων και στην Ευρώπη και επενδύουμε στον εξαιρετικό ρόλο του Βελιγραδίου ως κόμβου”.

Ως μέρος της συμφωνίας κοινού κωδικού, που υπόκεινται σε κυβερνητικές και ρυθμιστικές εγκρίσεις, η JatAirways θα τοποθετήσει τον κωδικό της, JU, στις πτήσεις της Etihad Airways προς το Άμπου Ντάμπι αλλά και προς τη Μπανγκόκ, το Πεκίνο, το Μπρισμπέιν, το Τσενγκτού, το Σικάγο, το Κολόμπο, την Πόλη του Χο Τσι Μιν, το Ισλαμαμπάντ, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Καράτσι, την Κουάλα Λουμπούρ, το Κουβέιτ, τη Λαχόρ, τη Νέα Υόρκη, τη Μελβούρνη, τη Σαγκάη, τη Σιγκαπούρη, το Σίδνεϊ, το Τορόντο και την Ουάσινγκτον.

Αντίστοιχα, ως μέρος της συμφωνίας που υπόκεινται σε κυβερνητικές και ρυθμιστικές εγκρίσεις, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ στις πτήσεις της JatAirways μεταξύ Βελιγραδίου και: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Άμστερνταμ, Βερολίνου, Βρυξελλών, Κοπεγχάγης, Ντίσελντορφ, Ρώμης, Φρανκφούρτης, Γκέτεμποργκ, Κωνσταντινούπολης, Λονδίνου -αεροδρόμιο Χίθροου, Λάρνακας, Μιλάνου, Μόσχας, Ποντγκόριτσα, Σαράγιεβου, Σκοπίων, Στοκχόλμης, Στουτγάρδης, Τιβάτ, Βιέννης και Ζυρίχης.

Η JetAirways θα τοποθετήσει τον κωδικό της σε πτήσεις που διαχειρίζεται ο εταίρος συνεργάτης της Etihad Airways, airberlin. Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της συμφωνίας είναι η απευθείας σύνδεση των επιβατών που ταξιδεύουν από το Βελιγράδι, μέσω Βερολίνου, προς το Σικάγο των ΗΠΑ.

Η πρωτεύουσα του Ιλινόις έχει τον δεύτερο κατά σειρά μεγαλύτερο πληθυσμό Σέρβων από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο, εκτιμάται πως 200.000 Σέρβοι πολίτες ζουν στο Σικάγο και διαμένουν περίπου 500.000 κάτοικοι Σερβικής καταγωγής.  

Το Βελιγράδι θα γίνει ο τρίτος από τους έξι νέους προορισμούς που θα εξυπηρετεί η Etihad Airways το 2013 μετά την έναρξη των προγραμματισμένων πτήσεων προς Ουάσινγκτον, D.C τον Μάρτιο και προς Άμστερνταμ τον Μάιο.

Τα δρομολόγια προς το Σάο Πάολο στην Βραζιλία, προς τη Σαναά στην Υεμένη και προς την Πόλη του Χο Τσι Μιν στο Βιετνάμ θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο χρόνο.

Στη φωτογραφία, ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways και ο Vladimir Ognjenović, Διευθύνων Σύμβουλος της JatAirways, γιορτάζουν την ανακοίνωση των νέων πτήσεων της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Βελιγραδίου που θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου 2013.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024