Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ EVA Air το νέο μέλος του δικτύου Star Alliance
Αεροπορικές εταιρείες

Η EVA Air το νέο μέλος του δικτύου Star Alliance

Η Star Alliance ενισχύει σταδιακά την παρουσία της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αριθμώντας πλέον οκτώ μέλη μεταξύ των αερομεταφορέων της συγκεκριμένης περιφέρειας, η οποία παρουσιάζει αυξανόμενη ζήτηση στις αερομεταφορές, έχοντας σημειώσει ανάπτυξη 5,2% το 2012.

Από σήμερα η EVA Air είναι μέλος του δικτύου Star Alliance, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του δικτύου στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού. Στην επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊβάν, ο Mark Schwab, διευθύνων δύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: “Η EVA Air πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στο δίκτυο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Ανώτατο Εκτελεστικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την εισδοχή της  EVA Air στην Star Alliance”.

Από την ίδρυσή της πριν από 16 χρόνια, η Star Alliance ενισχύει σταδιακά την παρουσία της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αριθμώντας πλέον οκτώ μέλη μεταξύ των αερομεταφορέων της συγκεκριμένης περιφέρειας, η οποία παρουσιάζει αυξανόμενη ζήτηση στις αερομεταφορές, έχοντας σημειώσει ανάπτυξη 5,2% το 2012. Σήμερα, 19 μέλη της Star Alliance εκτελούν περισσότερες από 4.000 πτήσεις καθημερινά από, προς και εντός της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, εξυπηρετώντας 280 αεροδρόμια σε 44 χώρες.

“Ήδη από την ίδρυσή της, η Star Alliance έχει ισχυρή παρουσία στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού. Με την προσθήκη της EVA Air στους υπάρχοντες συνδυασμούς αερογραμμών και κεντρικών αεροδρομίων μας εδραιώνουμε περαιτέρω το ρόλο μας ως το ισχυρότερο δίκτυο από, προς και εντός αυτής της διαρκώς αναπτυσσόμενης περιφέρειας σε διεθνή κλίμακα. Αναμένουμε με ανυπομονησία να καλωσορίσουμε νέους πελάτες από την Ταϊβάν στις πτήσεις μας και να εξυπηρετήσουμε περισσότερους επιβάτες στην αναπτυσσόμενη αγορά των στενών της Ταϊβάν”, δήλωσε ο κ. Schwab.

Ο Austin Cheng, πρόεδρος της EVA Air, δήλωσε: “Η συμμετοχή μας στο δίκτυο της Star Alliance μάς παρέχει το προνόμιο να εξυπηρετούμε νέους επιβάτες από όλες τις γωνιές της γης και να τους παρέχουμε τις άψογες υπηρεσίες και την αναγνώριση που είναι συνώνυμο της Star Alliance. Ως μέλος του δικτύου, έχουμε την ευκαιρία να προτείνουμε στους ταξιδιώτες μας νέους τρόπους σύνδεσης με προορισμούς στην Ασία μέσω του κόμβου μας στην Ταϊπέι”.
 
Η κα Wang Yingxiang, αντιπρόεδρος του Ομίλου Air China, δήλωσε: “Εκ μέρους της Air China θα ήθελα να συγχαρώ την EVA Air για τη συμμετοχή της στο δίκτυο της Star Alliance. Αυτή η εξέλιξη θα της επιτρέψει να ενισχύσει περαιτέρω την αξία της εμπορικής της ταυτότητας, την κοινωνική επιρροή και τις δραστηριότητές της. Ταυτόχρονα, η EVA Air θα δώσει νέα ώθηση στο δίκτυο της Star Alliance, επεκτείνοντας το δίκτυό της στην Ταϊβάν και προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία και περισσότερες επιλογές στους επιβάτες”.

Η Star Alliance ιδρύθηκε με αποστολή την παροχή ομαλής εμπειρίας ταξιδιού στους διεθνείς επιβάτες υψηλών απαιτήσεων. Στο εξής οι επιβάτες της EVA Air θα έχουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο 28 αερογραμμών που εκτελεί καθημερινά περισσότερες από 21.900 πτήσεις σε 1.328 αεροδρόμια σε 195 χώρες. Πέρα από την προσθήκη των αεροδρομίων Kaohsiung στην Ταϊβάν και Surabaya στην Ινδονησία στο δίκτυο Star Alliance, η EVA Air επεκτείνει την παρουσία της Συμμαχίας στη σημαντική αγορά των στενών της Ταϊβάν, όπου ο ετήσιος αριθμός επιβατών έχει αυξηθεί από 3 εκατομμύρια το 2009 σε περίπου 9 εκατομμύρια το 2012. Επιπλέον, χάρη στη γεωγραφική της θέση, η Ταϊβάν έχει τη μικρότερη μέση απόσταση από όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, γεγονός που αναδεικνύει το Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan σε σημαντικό κόμβο της περιοχής. Συνολικά, η Star Alliance εξυπηρετεί πλέον 10 κεντρικά αεροδρόμια στην Ασία/Ειρηνικό: Τόκιο – Narita και Haneda, Σεούλ– Incheon, Πεκίνο, Σαγκάη– Pudong, Ταϊπέι– Taoyuan, Shenzhen, Μπανγκόγκ, Σιγκαπούρη και Auckland.

Η EVA Air προσφέρει ενιαίο check-in για τον τελικό προορισμό για τους επιβάτες και τις αποσκευές για πτήσεις που εκτελούνται από οποιοδήποτε μέλος της Star Alliance, παρέχοντας μια ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία. Το όφελος για τους επιβάτες έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται να παραλάβουν τις κάρτες επιβίβασής τους για πτήσεις με ανταπόκριση στα ενδιάμεσα αεροδρόμια και, εφόσον επιτρέπεται από τους τοπικούς τελωνειακούς κανονισμούς, οι αποσκευές αποστέλλονται επίσης απευθείας στους τελικούς προορισμούς.

Τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών Infinity MileageLands της EVA Air θα μπορούν πλέον να συλλέγουν και να εξαργυρώνουν τα μίλια τους σε όλους τους αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance. Οι κάτοχοι καρτών MileageLands Diamond και Gold απολαμβάνουν τα προνόμια που προσφέρει το πρόγραμμα Star Alliance Gold, όπως πρόσβαση σε περισσότερες από 1.000 αίθουσες αναμονής ανά τον κόσμο, επιπλέον όριο αποσκευών σε όλους τους αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance, καθώς και προτεραιότητα στην παράδοση των αποσκευών.

Τα μέλη προγραμμάτων τακτικών επιβατών όλων των υπόλοιπων μελών της Star Alliance μπορούν επίσης να απολαύσουν αυτά τα προνόμια όταν ταξιδεύουν με την EVA Air.

Ως μέλος της Star Alliance, η EVA Air πλέον συμμετέχει σε πολλά από τα προϊόντα ναύλων του δικτύου. Στον τομέα των επιχειρηματικών ταξιδιών, οι πτήσεις της EVA Air μπορούν να συμπεριληφθούν σε συμφωνίες Corporate Plus της Star Alliance, οι οποίες απευθύνονται σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Καθώς το εξωτερικό εμπόριο αποτελεί βασικό μοχλό της βιομηχανικής ανάπτυξης της Ταϊβάν τα τελευταία 40 χρόνια, πολλές πολυεθνικές εταιρείες έχουν την έδρα τους σε αυτή τη νησιωτική χώρα. Για την αγορά συνεδρίων και διασκέψεων, η EVA Air προσφέρει πλέον τα προϊόντα Star Alliance Conventions Plus και Meetings Plus, που αφορούν αποκλειστικά τον κλάδο των συνεδρίων και των διασκέψεων, που διοργανώνει περισσότερες από 200 εκδηλώσεις ετησίως στην Ταϊβάν. Επιπλέον, η EVA Air ενισχύει την ελκυστικότητα του πλέον δημοφιλούς ναύλου του δικτύου, του Star Alliance Round the World Fare (RTW). Αυτό το πρόγραμμα, το οποίο διατίθεται στην Πρώτη, στη Διακεκριμένη (Business) και στην Οικονομική (Economy) θέση, επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύσουν ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας το δίκτυο των 28 αερομεταφορέων-μελών. Οι επιβάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν όλες τις πτήσεις της EVA Air όταν κάνουν κράτηση για το πρόγραμμα RTW, μέσω του διαδικτυακού εργαλείου κρατήσεων Book&Fly, μέσω αεροπορικής εταιρείας ή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Καθώς η Ταϊβάν αποτελεί μέρος των ακτών του Ειρηνικού, η EVA Air προσφέρει πλέον το πρόγραμμα Star Alliance Circle Pacific Fare, το οποίο επιτρέπει ταξίδια μετ’ επιστροφής στις ασιατικές χώρες που συνορεύουν με τον Ειρηνικό Ωκεανό, στα κεντρικά διεθνή αεροδρόμια του Ειρηνικού στον Καναδά και στις ΗΠΑ, καθώς και στον Νότιο Ειρηνικό (κυρίως Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία).

Τέλος, σημειώνεται ότι η EVA Air συμπεριλαμβάνεται πλέον στο Asia Airpass μαζί με όλες τις άλλες αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance με έδρα την Ασία. Αυτός ο ειδικός ναύλος που υπολογίζεται βάσει κουπονιού και μιλίων διατίθεται σε όλους τους επιβάτες που επισκέπτονται την περιφέρεια με αεροπορική εταιρεία που είναι μέλος της Star Alliance και επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν ανά την Ασία (Μπαγκλαντές, Καμπότζη, Κίνα, Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μογγολία, Μιανμάρ, Νεπάλ, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Δημοκρατία της Κορέας, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024