Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Lufthansa είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που προσφέρει TSA Pre✓
Αεροπορικές εταιρείες

Η Lufthansa είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που προσφέρει TSA Pre✓

Σύμφωνα με το TSA Pre✓, οι επιβάτες περνούν αρχικά από ενδελεχή έλεγχο που διεξάγεται με υψηλά πρότυπα ασφαλείας, και στη συνέχεια, αφού πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να απολαμβάνουν μια βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία με πιο γρήγορες, εύκολες και άνετες διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας σε περισσότερα από 180 αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Οι επιβάτες της Lufthansa που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να περνούν ταχύτερα από τις διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Trusted-traveler”. Στις 31 Αυγούστου, 2016, η Lufthansa German Airlines έγινε ο πρώτος αερομεταφορέας της Ευρώπης που συμμετέχει στο πρόγραμμα TSA Pre✓ της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ. Για τη Lufthansa η ασφάλεια των επιβατών είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, ότι συνεχίζει με συνέπεια να κάνει πράξη τη δέσμευσή της για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επιβάτες της, εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Σύμφωνα με το TSA Pre✓, οι επιβάτες περνούν αρχικά από ενδελεχή έλεγχο που διεξάγεται με υψηλά πρότυπα ασφαλείας, και στη συνέχεια, αφού πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να απολαμβάνουν μια βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία με πιο γρήγορες, εύκολες και άνετες διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας σε περισσότερα από 180 αεροδρόμια των ΗΠΑ.

“Η Lufthansa στοχεύει διαρκώς στην υιοθέτηση σύγχρονων εφαρμογών και καινοτομιών επιδιώκοντας να διατηρεί το ρόλο της ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των αερομεταφορών”, δήλωσε ο Juergen Siebenrock, αντιπρόεδρος του Ομίλου Lufthansa για την Αμερική. “Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του προγράμματος TSA Pre✓, αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τους ‘Trusted-traveler’. Τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν την προσπάθειά μας να παραμένουμε συνεπής στη δέσμευσή μας για συνεχή ποιοτική βελτίωση της εμπειρίας του επιβάτη σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του με τη Lufthansa“.

Εφόσον η TSA πιστοποιήσει ότι ένας επιβάτης πληρεί τις προϋποθέσεις για ταχύτερη διακπεραίωση του ελέγχου ασφαλείας, η πληροφορία ενσωματώνεται στο barcode και το αποτύπωμα TSA Pre✓ εμφανίζεται στην κάρτα επιβίβασης. Το barcode σαρώνεται από τους αρμόδιους υπαλλήλους στο σημείο ελέγχου και ο επιβάτης οδηγείται στη ζώνη TSA Pre✓. Κατά τον γρήγορο έλεγχο ασφαλείας μπορεί να επιτραπεί στους επιβάτες να φορούν παπούτσια, ζώνη και ένα ελαφρύ πανωφόρι, καθώς και να μην τους ζητηθεί να αφαιρέσουν τους φορητούς υπολογιστές και τις ειδικές σακούλες υγρών  από τις χειραποσκευές τους, προκειμένου αυτά να περάσουν ξεχωριστά από τον έλεγχο.

Σήμερα, Αμερικανοί υπήκοοι, άτομα που έχουν διπλή υπηκοότητα (δηλαδή την Αμερικανική και μία επιπλέον υπηκοότητα) και όσοι είναι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο TSA Pre✓ Application Program, καθώς και στα προγράμματα “Trusted-traveler” της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων, όπως είναι το NEXUS για τους Καναδούς πολίτες, και το Global Entry που προς το παρόν είναι διαθέσιμο για οκτώ εθνικοτήτες, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανικής.

Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής στο TSA Pre✓ έχουν και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που υπηρετούν στην Αμερικανική Ακτοφυλακή, τις Εφεδρικές Μονάδες και την Εθνική Φρουρά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024