Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Lufthansa επανεκτιμά τα οικονομικά προγνωστικά της για το 2015 λόγω ύφεσης
Αεροπορικές εταιρείες

Η Lufthansa επανεκτιμά τα οικονομικά προγνωστικά της για το 2015 λόγω ύφεσης

Οι μειωμένες προσδοκίες για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση των δαπανών για συντάξεις στη Lufthansa εξαναγκάζουν τον διευθύνοντα σύμβουλο, Carsten Spohr να μειώσει για δεύτερη φορά από από την έναρξη της θητείας του τον Μάιο, τα προσβλεπόμενα κέρδη της εταιρείας για το 2015.

Η Deutsche Lufthansa AG (LHA), η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, προσβλέπει σε χαμηλότερο, από τις αρχικές εκτιμήσεις, λειτουργικό αποτέλεσμα για το ερχόμενο έτος, καθώς η ασθενής
οικονομική ανάπτυξη επιδρά στις τιμές των ναύλων και ο ανταγωνισμός αυξάνεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, που διατηρεί την έδρα της στην Κολωνία, τα λειτουργικά έσοδα για το 2015 θα κυμανθούν χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 2 περίπου δισ. ευρώ. Αντιθέτως, τα κέρδη θα είναι “σημαντικά υψηλότερα” σε σχέση με το 2014. Για το τρέχον έτος, η Lufthansa επανεκτίμησε το στόχο αύξησης των λειτουργικών κερδών σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Οι μειωμένες προσδοκίες για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση των δαπανών για συντάξεις στη Lufthansa εξαναγκάζουν τον διευθύνοντα σύμβουλο, Carsten Spohr να μειώσει για δεύτερη φορά από από την έναρξη της θητείας του το Μάιο, τα προσβλεπόμενα κέρδη της εταιρείας για το 2015. Φέτος, η Lufthansa αντιμετώπισε ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων από πιλότους που απαιτούν τη διατήρηση των συνταξιοδοτικών αποζημιώσεων από την εταιρεία.

“Η ασαφής αναθεώρηση των προσβλεπόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων της Lufthansa για το επόμενο έτος αντανακλά τις πολυάριθμες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αεροπορική εταιρεία”, δήλωσε σε άρθρο του ο Jack Diskin, οικονομικός αναλυτής της Goodbody Stockbrokers στο Δουβλίνο. “Εξακολουθούν να υφίστανται οι λειτουργικές πιέσεις σε ολόκληρο το δίκτυο, συνεπώς, η μείωση αυτή δεν μας εκπλήσσει. Η χαμηλή ζήτηση, η διαρκής απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων και τώρα οι δαπάνες που συνδέονται με μια ανοδική επανεκτίμηση των συντάξεων είναι όλα αντιξοότητες”.

Στάσεις εργασίας
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, τα λειτουργικά κέρδη για το ερχόμενο έτος υπολογίζονται σε 1,57 δισ. ευρώ, ποσό που προκύπτει από το μέσο όρο 12 εκτιμήσεων σε έρευνα του Bloomberg. Φέτος, οι μετοχές της Lufthansa έπεσαν κατά 22%, σημειώνοντας μείωση 6,1% και καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση στον Δείκτη Bloomberg για 6 αεροπορικές εταιρείες στην περιοχή EMEA. Οι πωλήσεις του γ’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 8,46 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% σε 561 εκατ. ευρώ.

“Για το εγγύς μέλλον, βλέπουμε μια οικονομική επιβράδυνση και συνεχείς μειώσεις στα έσοδα επιβατικής κίνησης, εν όψει του σκληρού ανταγωνισμού,” δήλωσε η επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Simone Menne, αναφερόμενη σε ένα μέτρο για το μέσο όρο τιμών εισιτηρίων.” Η Lufthansa εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πιέσεις στα έσοδα ανά εισιτήριο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές, ειδικά στη Β. Αμερική”, δήλωσε η κα Menne κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

“Για το ερχόμενο έτος αναμένουμε σταθερά έσοδα, δεν περιμένουμε κάποια αύξηση,” δήλωσε. Μεσοπρόθεσμα, “πρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω το λειτουργικό αποτέλεσμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες με τη μορφή δομικών αλλαγών που έχουμε ήδη ξεκινήσει”, δήλωσε.

Δαπάνες Καυσίμων
Οι προβλέψεις για το 2014 περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο των στάσεων εργασίας, που σύμφωνα με τη Lufthansa εκτιμάται σε περίπου 170 εκατ. ευρώ. Στα προγνωστικά του 2014 δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες επιπλέον έκτακτων απεργιακών κινητοποιήσεων”, δήλωσε η αεροπορική εταιρία. Για το τρέχον έτος, οι δαπάνες καυσίμων υπολογίζονται σε περίπου 6,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αρχικά προγνωστικά του Ιουλίου, καθώς η μεταβλητότητα των τιμών και τα μέτρα αντιστάθμισης δεν επιτρέπουν στην εταιρία να απολαμβάνει πλήρως τα οφέλη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με την κα Menne.  

Ο Όμιλος Air France KLM δήλωσε ότι οι απεργίες των πιλότων το μήνα Σεπτέμβριο είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των λειτουργικών κερδών τριμήνου κατά 330 εκατ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι οι κρατήσεις παραμένουν σε χαμηλότερα από τα συνήθη πλαίσια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023