Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Lufthansa σχεδιάζει περικοπή των πτήσεων στο ήμισυ και πιθανή καθήλωση των A380
Αεροπορικές εταιρείες

Η Lufthansa σχεδιάζει περικοπή των πτήσεων στο ήμισυ και πιθανή καθήλωση των A380

Σύμφωνα με την IATA, ο αντίκτυπος της επιδημίας του κορονοϊού θα μπορούυσε να κοστίς στις επιβατικές αεροπορικές εταιρείες έως και 113 δισ. δολ. σε χαμένα έσοδα το 2020.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa σχεδιάζει να μειώσει στο μισό τις πτήσεις της και εξετάζει το ενδεχόμενο καθήλώσης ολόκληρου του στόλου της των A380, καθώς οι συνέπειες από τον κορωναϊό εξακολουθούν να πλήττουν από την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκουν οι Swiss International Air Lines και Austrian Airlines, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινής καθήλωσης του συνόλου του στόλου των 14 Airbus A380 στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Το γεγονός αυτό θα μειώσει κατά το ήμισυ τις πτήσεις της από τον Απρίλιο, σε απάντηση στη δραστική πτώση στις κρατήσεις αεροπορικών ταξιδιών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο αυξάνεται καθημερινά.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Όμιλος Lufthansa έχει αντιμετωπίσει δραστικές μειώσεις στις κρατήσεις και σε πολλές ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές εναέριας κυκλοφορίας “, αναφέρει σε δήλωσή του.

Η τελευταία δραστική περικοπή γίνεται μόλις δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καθηλώσει περίπου το 20% του στόλου της.

Προβλήματα και για τη Norwegian
Την περασμένη Παρασκευή οι μετοχές της σκανδιναβικής Norwegian έπεσαν πάνω από 1/4 λόγω φόβου των επενδυτών για την ανθεκτικότητα των αεροπορικών εταιρειων εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι μείωσε τη χωρητικότητά της κατά 15% και αν είχε σχετικά χαμηλή παρουσία στην Ιταλία και στην αγορά επαγγελματικών ταξιδιών -που και οι δύο έχουν πληγεί από την επιδημία του κορονοϊού- η τιμή της μετοχής της Norwegian μειώθηκε περισσότερο από 70% σε λιγότερο από ένα μήνα. Η Norwegian είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη μετά τις easyJet και Ryanair και πρωτοπόρος σε πτήσεις χαμηλού κόστους για μακρινά ταξίδια.

Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το Μιλάνο
Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Αlitalia ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου από τη Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, “η Ιταλία θα πρέπει να απαγορεύσει σε όλους τους πολίτες της να ταξιδεύουν στην Ευρώπη ώστε να περιοριστεί η επιδημία του κορωνοϊού”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας. Η Τσεχική Δημοκρατία έχει ανακοινώσει πως μέχρι το Σάββατο το βράδυ είχε 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού. Τα περισσότερα αφορούν πρόσωπα που είτε είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία είτε ήρθαν σε επαφή με κάποιον που είχε βρεθεί εκεί.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε πως παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στην Ιταλία μετά την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα ένα μέρος των βόρειων περιοχών της χώρας, ενώ τα ελβετικά σύνορα παραμένουν ανοικτά. Στην Ελβετία, 264 άτομα έχουν διαγνωσθεί θετικά στον νέο κορωνοϊό. Στο ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται και έχει φθάσει τα 45, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση που ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024