Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Monarch εξασφάλισε επένδυση ύψους 165 εκατ. λιρών και αγοράζει νέα αεροσκάφη
Αεροπορικές εταιρείες

Η Monarch εξασφάλισε επένδυση ύψους 165 εκατ. λιρών και αγοράζει νέα αεροσκάφη

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσει να παραλαμβάνει νέα αεροσκάφη Boeing 737 από το 2018.

Η Monarch ανακοίνωσε μια επένδυση 156 εκατ. λίρες στερλίνες από τον πλειοψηφικό της μέτοχο, Greybull Capital. Η μεγαλύτερη επένδυση στην 48χρονη ιστορία της αεροπορικής εταιρείας έγινε την ημέρα που η προσωρινά παρατεταμένη άδεια ATOL της Monarch ήταν έτοιμη να λήξει. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πλέον επιτυχώς ανανεώσει την ATOL, εξασφαλίζοντας το μέλλον της.

Επίσης πρόσθεσε ότι θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα νέα αεροσκάφη Boeing 737 από το 2018. Συμφωνία για νέα αεροσκάφη ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 και η εταιρεία θα παραλάβει 30, με προοπτική για περισσότερα από 15.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η άφιξη αυτών των κορυφαίων τεχνολογικά και οικονομικών σε καύσιμα αεροσκαφών σε λιγότερο από δύο χρόνια θα επιτρέψει στη Monarch να συνεχίσει να παρέχει στους επιβάτες της μια πολύ καλή εμπειρία πτήσης και θα της επιτρέψει να απολαύσει σημαντική εξοικονόμηση στα λειτουργικά της κόστη”.

O Andrew Swaffield, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Monarch, είπε: “Απόδειξη της εκτεταμένης προσπάθειας των τελευταίων εβδομάδων και μηνών είναι ότι είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη μεγαλύτερη επένδυση στα 48 χρόνια της ιστορίας μας, καθώς και την ανανέωση των αδειών ATOL μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την CAA, τους μετόχους μας, τους συνεργάτες, τους πελάτες και την ομάδα της Monarch που μας βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Είμαστε τώρα σταθερά προσανατολισμένοι στο μέλλον ως μια ισχυρότερη εταιρεία”.

Η Seabury Group LLC και η Seabury Securities (UK) Ltd. ήταν οι οικονομικοί σύμβουλοι σε ό,τι αφορούσε στην ανακεφαλαιοποίηση.

Εκπρόσωπος της CAA δήλωσε: “H CAA ανανέωσε της άδειες ATOL της Monarch μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2017, μετά την επιβεβαίωση ότι όλες οι απαιτήσεις (για τις άδειες) έχουν εκπληρωθεί.

Η αδειοδότηση της Monarch της επιτρέπει να πουλά διακοπές προστατευμένες με ATOL μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, όπου μετά το πέρας της ημερομηνίας θα πρέπει να αποκτήσει νέα άδεια, σύμφωνα με την ετήσια διαδικασία για όλες τις προστατευμένες με ATOL εταιρείες.

Η CAA συμβουλεύει τους πελάτες να κάνουν κρατήσεις σε προστατευμένες με ATOL διακοπές για να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται σε περίπτωση που η ταξιδιωτική τους εταιρεία σταματήσει τις συναλλαγές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πελάτες με ATOL θα πρέπει να μεταφερθούν πίσω στο σπίτι τους αν είναι ήδη στο εξωτερικό ή να λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουν πιστοποιητικό ATOL, που επιβεβαιώνει την προστασία τους, από τη στιγμή που καταβάλουν χρήματα για προστατευμένες ασφαλιστικά διακοπές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024