Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Norwegian προχωρά σε συμφωνία για αγορά 50 αεροσκαφών 737 Max 8
Αεροπορικές εταιρείες

Η Norwegian προχωρά σε συμφωνία για αγορά 50 αεροσκαφών 737 Max 8

Ο αναδιαρθρωμένος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Norwegian έχει συνάψει προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση 50 Boeing 737 Max 8 με παράδοση από το 2025 έως το 2028.

Η Norwegian αναφέρει ότι έχει καταλήξει σε μια κατ’αρχήν συμφωνία για την απόκτηση 50 αεροσκαφών Max 8, μαζί με πιθανότητα για άλλα 30 και ελπίζει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian, Geir Karlsen λέει: “Οι συνολικοί όροι που επιτεύχθηκαν είναι ελκυστικοί για τη Norwegian και η συμφωνία ταιριάζει καλά με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του στόλου μας και το πρόγραμμα των δρομολογίων μας. Θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με σύγχρονα, οικονομικά αεροσκάφη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα”.

Η αεροπορική εταιρεία ήταν από τους πρώτους αγοραστές των αεροσκαφών Max και χρησιμοποίησε 18 από αυτά πριν την καθήλωση αυτού του τύπου το 2019. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης, η οποία περιελάμβανε την κατάργηση των διατλαντικών δρομολογίων στα οποία χρησιμοποιήθηκαν ορισμένα από τα Max, η αεροπορική εταιρεία μείωσε τον στόλο της σε Boeing 737-800s μόνο και ακύρωσε την παραγγελία για 92 ακόμη Max.

Από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσής της και με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον COVID-19, η Norwegian ανακατασκευάζει τον στόλο της. Ενώ αυτό περιλαμβάνει κυρίως 737-800, έχει αρχίσει πιο πρόσφατα να προσθέτει μερικά αεροσκάφη Max μαζί με έναν μικρό αριθμό Airbus A320. Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να λειτουργήσει έναν στόλο 70 αεροσκαφών αυτό το καλοκαίρι και να μισθώσει άλλα 15 Max, για να φτάσει τα 85 για το καλοκαίρι του 2023.

Ο Karlsen προσθέτει: “Η συμφωνία θα ενισχύσει επίσης σημαντικά τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, ενισχύοντας περαιτέρω την οικονομική θέση της”. Η Norwegian λέει ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των πληρωμών πριν από την παράδοση μέσω θετικών ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες και ότι ένα σημαντικό μερίδιο του αεροσκαφών θα ανήκει στην εταιρεία“.

Μετά τη σύναψη αυτών των συμφωνιών, εκτιμάται ότι η εταιρεία θα καταγράψει καθαρό κέρδος περίπου 211 εκατ. δολ.

Ο πρόεδρος της Norwegian, Svein Harald Oygard είπε: “Πρόκειται για μια συμφωνία-ορόσημο, που καθορίζει μία πορεία, στην οποία η Norwegian θα κατέχει μεγάλο μερίδιο του στόλου της. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα κόστη και αυξημένη οικονομική ευρωστία, επιτρέποντάς μας να εδραιωθούμε περαιτέρω”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024