Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ PGL, ιδιοκτήτρια της LOT, εξαγόρασε την Condor
Αεροπορικές εταιρείες

Η PGL, ιδιοκτήτρια της LOT, εξαγόρασε την Condor

Η εξαγορά της Condor από την PGL (ή Polish Aviation Group), αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Η PGL, ιδιοκτήτρια της πολωνικής αεροπορικής εταιρείας LOT, εξαγόρασε τον γερμανικό αερομεταφορέα Condor, θυγατρική του Thomas Cook, ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η εξαγορά της Condor από την PGL (ή Polish Aviation Group), αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, μόλις λάβει την έγκριση, βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Οι δύο εταιρείες δεν ανακοίνωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την αξία της συναλλαγής.

Η γερμανική κυβέρνηση χορήγησε στην Condor ένα δάνειο-γέφυρα ύψους 380 εκατ. ευρώ για να τη συντηρήσει τον φετινό χειμώνα και να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο να βρεθεί ένας νέος επενδυτής μετά την κατάρρευση του Thomas Cook τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Condor και ο μελλοντικός Πολωνός ιδιοκτήτης του δήλωσαν ότι “η επένδυση της PGL θα επιτρέψει στην Condor να αποπληρώσει πλήρως το δάνειο”.

Η Condor, η οποία ήταν κερδοφόρα, έχει περίπου 60 αεροπλάνα και 4.900 υπαλλήλους προσωπικό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Condor, Ralf Teckentrup, δήλωσε ότι “οι επιβάτες μας έχουν παραμείνει πιστοί σε εμάς” τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την υπάρχουσα ηγεσία της και με το δικό της εμπορικό σήμα. και οι δύο μαζί θα μεταφέρουν περίπου 20 εκατ, επιβάτες ετησίως.

Τους τελευταίους μήνες, “ίσως υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον της Condor”, ανέφερε ο επικεφαλής της PGL και της LOT, Rafal Milczarski σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη. “Θα ήθελα πλέον να πω με βεβαιότητα σήμερα: δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η Condor όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά θα αναπτυχθεί δυναμικά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024