Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ PRCONNEXION υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Marketing

Η PRCONNEXION υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η 27η Σεπτεμβρίου υπενθυμίζει στον κόσμο του τουρισμού το ρόλο του για ένα βιώσιμο μέλλον.

Δύο ημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, η PRCONNEXION επωφελείται της ευκαιρίας για να στείλει ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα προς όλους τους συνεργάτες της στην τουριστική βιομηχανία.

“Ο τουρισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως και επιπλέον αποτελεί την κορυφαία διαπολιτισμική επιχείρηση”, δήλωσε η κα Christiane Hensel-Gatos, διευθύντρια και συνέταιρος της PRCONNEXION. “Eιδικά η τουριστική βιομηχανία και οι συνεργάτες τους στο θέμα επικοινωνιακής πολιτικής μπορούν να ηγηθούν στην αύξηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για τη προστασία του περιβάλλοντος”, πρόσθεσε.

Η PRCONNEXION, με δεκαετή εμπειρία και εξειδίκευση στους τομείς τουρισμού, μεταφορών και lifestyle, έχει διευρύνει το πελατολόγιό της μέσω του δεύτερου γραφείου της στο Αμβούργο, υπογράφοντας σημαντικές επιχειρηματικές συνεργασίες με επαγγελματίες του τουρισμού στη Γερμανία. Από την άνοιξη του 2012, η PRCONNEXION βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον οργανισμό Green Globe, προκειμένου το ερχόμενο έτος να γίνει πιστοποιημένο μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης προστασίας του περιβάλλοντος. “Με αυτήν την προσέγγιση θα είμαστε μία από τις ελάχιστες εταιρίες επικοινωνίας στη Γερμανία και την Ελλάδα που ασχολούνται με το περιβάλλον και στοχεύουν σε αυτήν την πιστοποίηση”, εξήγησε η κα Hensel-Gatos.

“Η μακρόχρονη εμπειρία μας έχει εμπλουτιστεί μέσω συνεργασιών με μερικούς από τους πλέον διακεκριμένους πελάτες από το χώρο της τουριστικής βιομηχανίας -όπως για παράδειγμα τις εταιρείες Lufthansa, Germanwings, Austrian Airlines, Boeing, Οργανισμό Τουρισμού της Βιέννης– επιτρέποντάς μας να μοιραζόμαστε πρωτοποριακές ιδέες και σχέδια για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και τον εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί για εμάς μια πολύ σημαντική ημερομηνία, καθώς είναι το επιστέγασμα μιας διαρκούς προσπάθειας από όλους τους τομείς του τουρισμού για την προώθηση του τουρισμού και του ταξιδιού, τόσο για λόγους αναψυχής όσο και για επαγγελματικούς λόγους, αλλά στην πιο αειφόρο μορφή του. Επιπλέον, εκλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη ημέρα ως ευκαιρία ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης για τη σημασία του τουρισμού στους τομείς του Πολιτισμού, της Πολιτικής, της Οικονομίας και της Κοινωνίας”, εξήγησε η κα Στέλλα Ουρούμη, διευθύντρια Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και συνεταίρος της PRCONNEXION.

“Το σλόγκαν της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2012, που θα φιλοξενηθεί στο Maspalomas (Γκραν Κανάρια), Τουρισμός και Βιώσιμη Ενέργεια: Ενισχύοντας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, εκφράζει τη σημασία της συνεχούς μέριμνας για το περιβάλλον από την πλειοψηφία των πελατών μας, γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι”, δήλωσε η κα Christiane-Hensel Gatos.

“Η Lufthansa, για παράδειγμα, είναι από τις πλέον καινοτόμες αεροπορικές εταιρίες όσον αφορά την αειφορία, καθώς είναι η πρώτη παγκοσμίως αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποίησε δοκιμαστικά τα βιοκαύσιμα σε τακτικές πτήσεις το 2011. Μαζί με τους συνεργάτες της, στην επιστημονική έρευνα και βιομηχανία, η Lufthansa κάνει ό,τι μπορεί από πλευράς της για να επιταχύνει τις διαδικασίες εμπορικής χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στην αεροπορική βιομηχανία. Επιπλέον, η Germanwings έχει βραβευθεί με 4 αστέρια από την greenstar.org, μια οργάνωση που επιβραβεύει τις αεροπορικές εταιρείες που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με επιτυχία. Και φυσικά, ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τη Βιέννη, τον Οργανισμό Τουρισμού της οποίας εκπροσωπούμε, η οποία είναι μία από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές πόλεις και έχει αξιολογηθεί ως η πλέον βιώσιμη πόλη του κόσμου, θέτοντας διεθνή δεδομένα στη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων εδώ και πολλά χρόνια. Το 2010 η αυστριακή πρωτεύουσα έλαβε για πρώτη φορά το διεθνές βραβείο ως ‘η Πλησιέστερη στη Σύγχρονη Διαχείριση Απορριμμάτων Πόλη Παγκοσμίως'”, εξήγησε η κα Ουρούμη.

Συνοψίζοντας, και οι δύο κυρίες εξέφρασαν την βαθιά αισιοδοξία τους ότι ο τουρισμός ανοίγει το δρόμο για μερικές από τις πιο πρωτοποριακές πρωτοβουλίες αξιοποίησης βιώσιμης ενέργειας στον κόσμο, όπως για παράδειγμα, ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις αεροσκαφών, μεταστροφή σε ανανεώσιμες πηγές καυσίμων για την αεροπορία και τα κρουαζιερόπλοια, λύσεις ενεργειακής τεχνολογίας σε ξενοδοχεία και δεκάδες ακόμη πρωτοβουλίες που τοποθετούν τον τουρισμό στην πρώτη γραμμή της μεταστροφής στην καθαρή ενέργεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024