Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Qantas ζήτησε από στελέχη της να εργαστούν ως υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών λόγω έλλειψης προσωπικού
Αεροπορικές εταιρείες

Η Qantas ζήτησε από στελέχη της να εργαστούν ως υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών λόγω έλλειψης προσωπικού

Οι διεθυντές και τα στελέχη της εταιρείας κλήθηκαν να εργάζονται στο τμήμα διαχείρισης των αποσκευών για τρεις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα σε τετράωρες ή εξάωρες βάρδιες.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ζήτησε εθελοντές από τα ανώτερα στελέχη της να εργαστούν ως υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών για τρεις μήνες στην προπάθειά της να αντιμετωπίσει τις σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό.

Ο επικεφαλής λειτουργίας της εταιρείας αναζητεί τουλάχιστον 100 εθελοντές για να εργαστούν στα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, όπως μεταδίδει το BBC. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους θα είναι να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν αποσκευές αλλά και να οδηγούν τα οχήματα για την μεταφορά των αποσκευών στα αεροδρόμια.

“Τα μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων της χειμερινής γρίπης και του κορονοϊού στην κοινότητα σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αγορά εργασίας καθιστούν τη στελέχωση μια πρόκληση για την βιομηχανία μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της Qantas Colin Hughes σε email του που έστειλε η εταιρεία στο BBC.

Οι διεθυντές και τα στελέχη της εταιρείας κλήθηκαν να εργάζονται στο τμήμα διαχείρισης των αποσκευών για τρεις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα σε τετράωρες ή εξάωρες βάρδιες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να μεταφέρουν βαλίτσες βάρους έως και 32 κιλών η καθεμία.

Η Qantas είναι μια από τις αεροπορικές εταιρείες που επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία. Τον Νοέμβριο του 2020 η Qantas ανέθεσε σε εξωτερικούς συνεργάτες περισσότερες από 2.000 θέσεις προσωπικού εδάφους, πέρα από χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας που είχε ήδη ανακοινώσει, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις οικονομικές της απώλειες.

Τον περασμένο μήνα, η αεροπορική εταιρεία ζήτησε συγνώμη μετά από παράπονα των επιβατών για καθυστερήσεις και απώλεια αποσκευών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024