Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Σκωτία θα έχει την δική της εθνική αεροπορική εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2017
Αερομεταφορές

Η Σκωτία θα έχει την δική της εθνική αεροπορική εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2017

Η Loganair, που πραγματοποιεί 300 πτήσεις από και προς την Γλασκόβη κάθε βδομάδα, σχεδιάζει να παρέχει περισσότερες από 1.000 εβδομαδιαίες πτήσεις αφού ανεξαρτητοποιηθεί, συνδέοντας τους σκωτσέζικους κόμβους της με πόλεις όπως το Λονδίνο, το Νόριτς, το Μάντσεστερ, το Δουβλίνο και το Μπέργκεν στη Νορβηγία.

Η Loganair, με έδρα τη Γλασκόβη, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία της ανεξάρτητα, μετά από 24 χρόνια λειτουργίας υπό καθεστώς franchise με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η αεροπορική εταιρεία, franchise της Flybe από το 2007, θα αρχίσει τις δικές τις πτήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Σε  δήλωση της διοίκησης, αναφέρθηκε ότι η αεροπορική είναι βέβαιο ότι θα φέρει “μια νέα, απολύτως σκωτσέζικη ταυτότητα στους ουρανούς”. Ωστόσο, μένει ακόμα να αποκαλυφθεί τι θα συνεπάγεται αυτή η σκωτσέζικη ταυτότητα.

Η Loganair, που πραγματοποιεί 300 πτήσεις από και προς την Γλασκόβη κάθε βδομάδα, σχεδιάζει να παρέχει περισσότερες από 1.000 εβδομαδιαίες πτήσεις αφού ανεξαρτητοποιηθεί, συνδέοντας τους σκωτσέζικους κόμβους της με πόλεις όπως το Λονδίνο, το Νόριτς, το Μάντσεστερ, το Δουβλίνο και το Μπέργκεν στη Νορβηγία. Η συμφωνία που διατηρεί με την British Airways θα συνεχιστεί.

Η Loganair πρόκειται να συνδέσει περιοχές όπως Inverness, Sumburgh, Kirkwall και το παραθαλάσσιο αεροδρόμιο Barra, με μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που θα την καταστήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στα σκωτσέζικα Highlands. Η συντομότερη προγραμματισμένη πτήση στον κόσμο, από το Westray στο Papa Westray και τα νησιά Orkney (διάρκειας δύο λεπτών) γίνεται επίσης από τη Loganair.

Ο Peter Simpson, διευθύνων σύμβουλος της Airline Investments Ltd, μητρικής εταιρείας της Loganair, δήλωσε ότι η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην 54χρονη ιστορία της Loganair.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024