Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Star Alliance κατακτά ξανά τον τίτλο της «Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας στον Κόσμο»
Αερομεταφορές

Η Star Alliance κατακτά ξανά τον τίτλο της «Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας στον Κόσμο»

Το Lounge της Star Alliance στο Los Angeles διατηρεί τη θέση του ως το Καλύτερο Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας για 6 η συνεχόμενη φορά.

Η Star Alliance κατέκτησε ξανά τον τίτλο της “Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας στον Κόσμο” (Best Airline Alliance) στα βραβεία Skytrax 2022 World Airline Awards, και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Jeffrey Goh, παρέλαβε το βραβείο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στο ιστορικό ξενοδοχείο Langham στο Λονδίνο. Επίσης, η Star Alliance απέσπασε για 6η συνεχόμενη φορά και το βραβείο για το “Καλύτερο Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας στον Κόσμο” (Best Airline Alliance Lounge Award) για το υψηλής αισθητικής και πολυτέλειας Lounge στο αεροδρόμιο του Los Angeles.

Κατά την τελετή βράβευσης ο κ. Jeffrey Goh, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε:  “Είμαστε ενθουσιασμένοι που μαθαίνουμε ότι εκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο έχουν εμπιστευτεί ξανά τη Star Alliance και έχουν αναγνωρίσει την εξαιρετική αξία που προσφέρει η Συμμαχία στο ταξίδι τους. Καθώς φέτος γιορτάζουμε την 25η επέτειό μας, η αναγνώριση σημαίνει ακόμη περισσότερα για εμάς”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Goh ευχαρίστησε τα μέλη της οικογένειας της Star Alliance και σημείωσε: “Καθώς συνεχίζουμε να περνάμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για τον κλάδο μας, πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι ότι, χάρη στη σκληρή δουλειά, το σθένος και την αφοσίωση της ομάδας της Star Alliance αλλά και των εταιρειών μελών της, συνεχίζεται να προσφέρεται μια υψηλής ποιότητας και αδιάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία παγκοσμίως, παρά το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Λαμβάνω αυτή την τιμή εκ μέρους τους και τους ευχαριστώ θερμά”.

Η Star Alliance διατηρεί την προσήλωσή της σε μια πολυδιάστατη στρατηγική για την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, που βασίζεται κυρίως στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών σε κάθε στάδιο του ταξιδιού και στην πληθώρα των μοναδικών προνομίων και καινοτομιών που προσφέρονται από τον κλάδο. Πρόσφατα, μάλιστα η Star Alliance επέκτεινε το δίκτυό της συμπράττοντας με την Intermodal Partnership, συνδυάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα αεροπορικά ταξίδια με άλλα οικοσυστήματα μεταφορών. Ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2022 με το γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο Deutsche Bahn, οι επιβάτες μπορούν πλέον να προχωρούν εύκολα και με ένα μόνο εισιτήριο σε κράτηση συνδυασμένων αεροπορικών και σιδηροδρομικών ταξιδιών.

Γνωστά ως “τα Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας”, τα Skytrax World Airline Awards είναι ανεξάρτητα και αμερόληπτα βραβεία που καταρτίζονται μέσω διεθνούς έρευνας επιβατών. Τη φετινή χρονιά (2021- 2022) συμμετείχαν στην έρευνα 14,32 εκατομμύρια επιβάτες από 100 εθνικότητες και η έρευνα ήταν διαθέσιμη σε έξι κύριες διεθνείς γλώσσες.

Το 2005, όταν θεσπίστηκε η κατηγορία της “Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας στον Κόσμο”, η Star Alliance ήταν η πρώτη συμμαχία που κατέκτησε τον τίτλο, συνεχίζοντας να κερδίζει το βραβείο πολλές φορές τα επόμενα χρόνια. Πιο πρόσφατα, κατείχε την πρώτη θέση για τέσσερα συνεχή έτη και συγκεκριμένα από το 2016 έως και το 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skytrax, κ. Edward Plaisted δήλωσε: Συγχαίρουμε τη Star Alliance και τις αεροπορικές εταιρείες- μέλη της που έλαβαν για μια ακόμη φορά το βραβείο της “Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας στον Κόσμο”. Τους συγχαίρουμε επίσης και για την εξίσου σημαντική αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρει το Lounge του Los Angeles, το οποίο διακρίθηκε για 6η συνεχή φορά ως το “Καλύτερο Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας στον Κόσμο”. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα για τη Συμμαχία και μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για όλους όσους εργάζονται γι’ αυτό».

Συμπληρώνοντας την καταγραφή των βραβείων της Συμμαχίας, οκτώ αεροπορικές εταιρείες μέλη της Star Alliance έλαβαν και φέτος κορυφαίες διακρίσεις σε 28 κατηγορίες βραβείων, μεταξύ των οποίων το βραβείο για την “Καλύτερη Πρώτη-Θέση στον Κόσμο” και πολλά βραβεία καλύτερων περιφερειακών αεροπορικών εταιρειών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024