Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ βιωσιμότητα παραμένει στην κορυφή της ατζέντας για τις ενδοευρωπαϊκές αερομεταφορές
Αερομεταφορές

Η βιωσιμότητα παραμένει στην κορυφή της ατζέντας για τις ενδοευρωπαϊκές αερομεταφορές

“Ο αεροπορικός περιφερειακός τομέας αποδεικνύει τον ηγετικό του ρόλο στην υιοθέτηση νέων και καθαρών τεχνολογιών, καθιστώντας τον πρόδρομο για τη δοκιμή και την επιλογή ‘πράσινων’ λύσεων”, σημειώνει η γενική διευθύντρια του ERA, Montserrat Barriga.

Ο European Regions Airline Association (ERA) ανακοίνωσε την κυκλοφορία της 2ης Έκθεσης Βιωσιμότητας με τίτλο “Green and Sustainable Flyingστη φετινή Γενική Συνέλευσή του, η οποία και επιβεβαιώνει ότι παρά την καταστροφή που βίωσε η αεροπορική βιομηχανία από την πανδημία του COVID-19, η περιφερειακές αερομεταφορές έχουν δεσμευθεί να οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Η έκθεση περιγράφει το έργο που αναλαμβάνουν τα μέλη του ERA1 ιδιαίτερα οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη του, καθώς προσπαθούν να απελευθερώσουν από το CO2 τις αεροπορικές μεταφορές έως το 2050.

Ο Σύνδεσμος δημοσίευσε την πρώτη του Έκθεση Πράσινης και Βιώσιμης Συνδεσιμότητας τον Μάιο του 2020, στην οποία παρουσιάζονται οι πρωτοβουλίες των μελών του για τη βιωσιμότητα. Ωστόσο, εκείνη η έκθεση συντάχθηκε πριν από τον COVID-19. Ως εκ τούτου, η δεύτερη έκδοση τονίζει ότι, ενώ η κρίση του COVID έχει επηρεάσει σημαντικά την αεροπορική βιομηχανία, τα περιβαλλοντικά ζητήματα παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα για τον κλάδο.

Η γενική διευθύντρια του ERA, Montserrat Barriga, στη φετινή Γενική Συνέλευση του ERA (11-13 Οκτωβρίου 2022).

Η γενική διευθύντρια του ERA, Montserrat Barriga, δήλωσε: “Ο COVID-19 απέδειξε τη σημασία της αεροπορίας ως βιομηχανίας, δεδομένης της σημαντικής συμβολής της στην οικονομία της Ευρώπης, την απασχόληση και την κοινωνικής ευημερία. Ο αεροπορικός περιφερειακός τομέας αποδεικνύει τον ηγετικό του ρόλο στην υιοθέτηση νέων και καθαρών τεχνολογιών, καθιστώντας τον πρόδρομο για τη δοκιμή και την επιλογή ‘πράσινων’ λύσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, τα μέλη του ERA συνέχισαν να εργάζονται επιμελώς, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στις προσπάθειες του κλάδου για απαλλαγή από τον άνθρακα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024