Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Virgin Atlantic εξοικονομεί 1.000 τόνους καυσίμων
Αεροπορικές εταιρείες

Η Virgin Atlantic εξοικονομεί 1.000 τόνους καυσίμων

Μεγάλη εξοικονόμηση στα καύσιμα πέτυχε η Virgin Atlantic σε συνεργασία με τη Signol, για να υποστηρίξει τους πιλότους στην υιοθέτηση πιο αποτελεσματικών πτητικών συμπεριφορών.

Η Virgin Atlantic Captains εξοικονόμησε το ισοδύναμο 1.000 τόνων καυσίμου σε λιγότερο από έξι μήνες χρησιμοποιώντας το Signol, μια εφαρμογή συμπεριφορικής οικονομίας και επιστήμης δεδομένων, που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της χρήσης καυσίμου και των εκπομπών άνθρακα.

Η πλατφόρμα Signol χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων για να παρέχει συστάσεις σε εξατομικευμένη βάση για το πώς να πετάει ένα αεροπλάνο πιο αποτελεσματικά από την άποψη της καύσης καυσίμου. Οι πιλότοι λαμβάνουν ατομική ανατροφοδότηση για τη μείωση της χρήσης καυσίμου με βάση βελτιστοποιημένες συμπεριφορές απόδοσης καυσίμου, ενώ συμμορφώνονται με όλα τα πρότυπα διαχείρισης καυσίμου και ασφάλειας πτήσης.

Η Virgin Atlantic εκμεταλλεύεται έναν από τους νεότερους, καθαρότερους, διπλούς στόλους μηχανών στον ουρανό και η κυκλοφορία του λογισμικού Signol στις αρχές του έτους αποτελεί μέρος της δέσμευσης της αεροπορικής εταιρείας για μείωση του άνθρακα.
 
Ο Corneel Koster, Chief Customer & Operating Officer της Virgin Atlantic, δήλωσε: “Βρισκόμαστε σε μια πορεία μείωσης των καυσίμων και του άνθρακα στο πρόγραμμα εξοικονόμησης καυσίμων για πάνω από μια δεκαετία, ενώ πάντα αναζητούμε καινοτομίες που μας πηγαίνουν στο επόμενο επίπεδο. Το λογισμικό Signol χρησιμοποιεί επιστήμη δεδομένων και συμπεριφορικά οικονομικά για να βοηθήσει τους πιλότους μας να κάνουν τις πιο βιώσιμες επιλογές για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και της καύσης καυσίμου. Εκτός από την επένδυσή μας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στον μετασχηματισμό του στόλου για να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούμε έναν από τους νεότερους, καθαρότερους στόλους, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε εταίρους καινοτομίας και τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κλάδο που μας βοηθούν στην αποστολή μας να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο βήμα. Η ικανότητα του Signol να προσφέρει περαιτέρω μειώσεις καυσίμου μας βοηθά να μετακινούμε συνεχώς τον επιλογέα”.

Η Natasha Gedge, COO της Signol ανέφερε: “Η αεροπορική βιομηχανία απαιτεί περιβαλλοντικές λύσεις που δεν είναι εντάσεως κεφαλαίου και αργής κίνησης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Virgin Atlantic για να προσφέρουμε ακριβώς αυτό – το ισοδύναμο με 1 εκατομμύριο λιρών σε καύσιμο εξοικονόμηση σε λίγους μήνες. Γίνεται τόση πολλή δουλειά για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της αεροπορικής βιομηχανίας, αλλά η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καυσίμων απαιτεί χρόνο. Το Signol βοηθά τις επιχειρήσεις να τροποποιήσουν τις συμπεριφορές τους για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα από την πρώτη μέρα και να επιτύχουν ουσιαστική εξοικονόμηση καυσίμων μέσα σε λίγους μήνες μέσω της αλλαγής συμπεριφοράς και μόνο”.

Η τριετής συμφωνία μεταξύ της Virgin Atlantic και της Signol ακολουθεί την επιτυχία μιας αρχικής πιλοτικής μελέτης το 2014, στην οποία εξοικονομήθηκαν 24.000 μετρικοί τόνοι CO2 σε μια περίοδο 8 μηνών.

Η Virgin Atlantic πέτυχε μείωση 17% του CO2 ανά RTK έως το 2019 εκσυγχρονίζοντας τον στόλο της και βελτιώνοντας τη λειτουργική του απόδοση και έχει δεσμευτεί για ακαθάριστη μείωση κατά 15% του CO2 ανά RTK έως το 2026 μέσω του συνεχούς μετασχηματισμού του στόλου και των κερδών λειτουργικής απόδοσης.

Η πρόσφατη εισαγωγή έως και 16 αεροσκαφών A330-900neo από την αεροπορική εταιρεία θα έχει 11% εξοικονόμηση καυσίμου και άνθρακα σε σύγκριση με τα A330-300 που αντικαθιστούν και μείωση κατά 50% στο “περίγραμμα” του θορύβου του αεροδρομίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024